Poliţiştii locali din Compartimentul Activități Comerciale au verificat 16 firme care deţin terase în Piatra-Neamţ, inclusiv în ștrand, dar și comercianți.

Trei întreprinzători au fost amendați cu 1.000 lei în total, pentru că nu aveau acordul de la Primărie. Controalele s-au derulat în perioada 19-24 august.

“Doi agenți economici au fost sancționați contravențional, cu avertisment, pentru încălcarea H.C.L. 153/2021, art. 23, pct. 1(2), urmând ca respectivii să intre în legalitate în cel mai scurt termen. Conform Regulamentului de ocupare temporară a domeniului public sau privat al municipalității cu terase sezoniere, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 3.000 și 5.000 de lei, amplasarea pe domeniul public al municipiului Piatra Neamț de mobilier stradal, fără acordul de ocupare a domeniului public, precum și avizul prealabil al arhitectului șef din cadrul Primăriei Municipiului Piatra-Neamț”, precizează Irina Ştefănescu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Piatra-Neamţ.

Astfel de controale vor continua până la mijlocul lunii septembrie. Poliţia Locală avertizează unitățile de alimentație publică că trebuie să obțină acorduri de funcționare atât pentru activitățile din interior cât și pentru cele din exterior de tip terasă, dacă aceasta este amplasată pe domeniul public sau privat al municipiului Piatra-Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentFOTO: Traficanți de persoane audiați la DIICOT Neamț
Articolul următorDus la închisoare pentru ultraj