Polițiștii acționează zilnic în locurile aglomerate, la terase, dar și în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19. Conform datelor transmise de IPJ Neamț, în ultimele 24 de ore au fost organizate 8 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 39 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, 195 de mijloace de transport și au fost legitimate 768 persoane.

Echipele de control au depistat 78 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 4.000 de lei”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

În zilele de 25 și 26 octombrie, polițiștii au depistat peste 200 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 4 agenți aconomici care au organizat evenimente în spațiu închis, valoarea amenzilor aplicate fiind de 41.500 de lei.

Facem apel la cetățeni să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2”, transmite IPJ Neamț. ”Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice actuale și să respectăm recomandările pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Covid-19. Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19”.

C.M.

Articolul precedentAi o afacere in Moldova sau Bucovina? Iata 4 metode nebanuite prin care o poti promova!
Articolul următorÎncătușat de polițiști după ce și-a lovit și și-a amenințat soția