Amenzi de 65 de mii de lei şi 34 de premise suspendate într-o acţiune preventivă a poliţiei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDuminică, 3 octombrie, între orele 14.00 – 19.00, pe principalele artere de circulaţie din județul Neamț, polițiștii Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Pe DN 2 – E 85 acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Poliţiştii au dat 118 sancțiuni, în valoare de aproximativ 65.000 de lei, 85 dintre acestea pentru depășirea limitei legale de viteză.

30 de șoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistați circulând cu viteză excesivă, iar alte 4 permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea unor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

De asemenea, 5 certificate de înmatriculare au fost retrase pentru starea tehnică necorespunzătoare a vehiculelor.

Un exemplu de şofer inconştient în trafic, care a pus siguranţa lui şi a celorlalţi participanţi în pericol, este cel al unui bărbat de 50 de ani, din Rediu, care conducea un autoturism pe strada Tineretului, în orașul Roznov, fiind sub influenţa alcoolului. Aparatul etilotest a indicat o concentrație de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au condus la spital, unde, în prezența personalului medical a refuzat prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Acum are dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Angela Croitoru

Articolul precedentDosar penal pentru un șofer acuzat că a condus sub influența amfetaminei
Articolul următorFederația Sanitas protestează în săptămâna Muncii Decente
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.