În ultimele 24 de ore, peste 130 de polițiști, jandarmi, cadre ISU și polițiști locali au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară în județul Neamț. Cele 14 acțiuni punctuale au vizat zonele aglomerate, restaurantele și localurile publice, centrele comerciale și mijloacele de transport în comun. Au fost verificate 67 de societăți comerciale, 39 de mijloace de transport și au fost legitimate 1.473 de persoane.

Echipele de control au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale ca de obicei, 132, iar valoarea totală de peste 30.000 de lei a fost cea mai mare din ultimele săptămâni. Amenzile au fost date atât pentru lipsa măștilor de protecție individuală cât și pentru încălcarea interdicțiilor privind deplasarea în perioada de alertă.

„Reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), atât în spații deschise, cât și în cele închise (saloane, restaurante, baruri, săli de evenimente etc). Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice. Pentru siguranța tuturor, recomandăm oamenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19” precizează Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentDosare penale pentru permis fals și conducere sub influența alcoolului
Articolul următorPersoană de 89 de ani găsită mort în casă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.