Odată cu intrarea în vigoare a ordonanței militare care interzice deplasarea pe străzi între orele 22 – 6, polițiștii din toată țara au făcut acțiuni de control și i-au sancționat pe cei pe care i-au găsit în trafic, fără să aibă vreun motiv întemeiat.

Conform declarației purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, în total au fost aplicate 6 sancțiuni. Este vorba despre un avertisment, 4 amenzi maxime, de 5.000 de lei și o amendă de 2.500 de lei, aplicată unui minor. Însă, așa cum a scris deja Mesagerul de Neamț (textul poate fi citit aici – toți cei sancționați au dreptul să achite doar jumătate din minimul amenzii, în termen de 15 zile.

Așadar, degeaba dă polițistul cuiva o amendă de 5.000 de lei, pentru că ordonanța stabilește limitele amenzii între 100 și 5000 de lei, iar jumătate din minim este exact importanta sumă de 50 de lei. Aceeași poveste este valabilă și în cazul persoanelor juridice, unde limitele de amendă sunt între 1.000 și 70.000 de lei, iar cei sancționați scapă simplu dacă plătesc 500 de lei în termen de 15 zile.

A trecut o lună de când România se luptă cu noul coronavirus și nimeni nu s-a gândit să modifice cuantumul sancțiunilor, care așa cum sunt acum nu sperie pe nimeni.

C.M.

Articolul precedentSe închid locurile de joacă, parcul central și zona de promenadă din ștrand
Articolul următorCiprian Șerban: „În aceste momente sănătatea noastră depinde de fiecare dintre noi”