politie masini 02Poliţiştii din Bacău au adus la bugetul de stat aproape 200.000 de lei, din sancţiuni contravenţionale, în timpul acţiunilor din intervalul 28 noiembrie – 1 decembrie, se precizează într-un comunicat de presă.

Aproximativ 250 de polițiști au acționat zilnic, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, protejarea patrimoniului și a drepturilor și libertăților cetățenilor. Au fost intensificate acţiunile de patrulare iar agenţii de poliţie rutieră au fost prezenţi pe principalele artere rutiere, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere.

“Ca urmare a activităților de prevenire și combatere a faptelor care aduc atingere normelor penale și contravenționale, polițiștii au constatat, în acestă perioadă, 37 de infracțiuni, din care 14 de natură judiciară, 10 la regimul circulației pe drumurile publice, 2 infracțiuni la Codul Silvic, iar restul de altă natură. De asemenea, au fost aplicate 742 sancțiuni contravenționale, dintre care 86 prevăzute de Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 13 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, șase la Șegea 1717/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Pentru neregulile constatate în trafic, polițiștii au aplicat 600 de sancțiuni contravenționale, dintre care 219 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 6 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice cu o îmbibație mai mică decât cea pentru care fapta este considerată infracțiune, iar restul pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 26 de permise de conducere și au fost retrase 16 de certificate de înmatriculare”, se menţionează în comunicatul citat.

Poliţiştii au mai confiscat bunuri în valoare totală de 3.479 lei și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de 8.000 de lei. (ZCH NEWS)