Azi noapte, 4 iulie, între orele 2 și 5, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ în colaborare cu cei ai Serviciului de Ordine Publică au acţionat în Piatra-Neamț şi în comuna Girov, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi de jandarmi nemțeni, pentru prevenirea și combaterea infracționalității stradale, a faptelor comise cu violență și creșterea disciplinei rutiere. Polițiștii au aplicat sancțiuni în valoare de 12.500 de lei pentru fapte antisociale și infracțiuni la ordinea publică și siguranța rutieră.

În cadrul aceleași acțiuni a fost verificat și modul de respectare a măsurilor impuse pe perioada stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei, la care au fost cooptaţi reprezentaţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț. Au participat peste 30 de poliţişti, care au efectuat verificări și controale de specialitate la 17 obiective economice și au legitimat peste 120 de persoane.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 4 sancţiuni conform prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi una conform OUG 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 12.500 de lei.

Angela Croitoru

Articolul precedentTâlhar pietrean urmărit național, prins de polițiști pe malul Bistriței
Articolul următorPericol pe șosele: șoferi băuți la volan, în week-end