Sala de ședințe a Primăriei Târgu Neamț s-a transformat în teren de luptă joi, 27 aprilie, cu ocazia întâlnirii dintre oficialii orașului și crescătorii de animale, reprezentanți ai asociațiilor Aerodrom și Humulești. Cu viceprimarul Vasile Apopei, jurista Sofana Vasiliu și consilierul local Daniel Cozma pe de o parte și cu Constantin Boroianu (din partea Aerodrom) și Mihai Chirilă (Humulești), fiecare cu contingentul său de susținători, pe de altă parte, discuția a ajuns rapid în fața amenințărilor mai mult sau mai puțin subtile.

Unii din crescătorii de animale s-au plâns că vacile nu mai au unde paște, în timp ce alții  dintre ei au reclamat cazurile când la licitație s-a câștigat o suprafață prea mare, comparativ cu numărul de ovine. ”Să se respecte clauzele din contract! Nu e normal să vină animale din altă parte pe imașurile noastre!”, a spus Constantin Boroianu, în vreme ce un alt crescător de animale s-a grăbit să-i țină isonul: ”De ce să vină oi din Boiște pe islazul nostru? Dacă mai prind oi pe terenul meu, le otrăvesc!

Amenințarea n-a trecut neobservată și l-a determinat pe viceprimarul Vasile Apopei să promită că va merge, cu o comisie de la primărie, să stablească foarte clar hotarele. În acest punct, viceprimarul de Târgu Neamț a lansat propria amenințare: cine va încălca proprietatea altcuiva va fi pedepsit cu rezilierea contractului. ”Dacă nu vă înțelegeți între voi de voie bună, primăria va scoate la licitație pășunile!”, a amenințat vicele.

Ulterior, Vasile Apopei a explicat: ”În această perioadă, se organizează stânile de pe imașurile din oraș și am dorit să eliminăm orice discuții privind administrarea celor care au câștigat contractele de concesiune. În mare parte, s-au lămurit situațiile conflictuale, iar în zilele următoare, împreună cu o comisie din primărie, vom merge la toți cei care au contract și vom delimita proprietățile. O situație mai delicată este la Humulești, mai exact pe prund, zonă care nu este inclusă ca pășune și unde au stâni doi ciobani care nu se înțeleg. Vom delimita și acolo, pentru a dezamorsa conflictul. Sperăm să gestionăm situația, astfel încât să fie mulțumiți și proprietarii, și cetățenii”.

(C.T. STURZU)

Articolul precedentEveniment la Văratec: ”Constantin Ciopraga a luat o mică pauză, pentru a-și face intrarea în eternitate”
Articolul următorCrimă între sexagenari pentru o femeie de 43 de ani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.