Amendați pentru că nu au respectat carantina, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn apropierea sărbătorilor de iarnă polițiștii preconizează un aflux sporit de persoane care se întorc din străinătate pentru a petrece Crăciunul și Anul Nou împreună cu familiile. De aceea, polițiștii suceveni fac un apel la responsabilitate către populație, să respecte măsurile sanitare restrictive și în perioada sărbătorilor de iarnă și să aibă un comportament responsabil care să le asigure sănatatea atât lor cât și celor dragi din familie.

În ultimele zile, oamenii legii din Suceava au intensificat activitățile de verificare și control a persoanelor carantinate, în multe cazuri descoperind persoane ce nu au respectat măsurile impuse.

Iată câteva exemple.

Vineri, 17 decembrie, ora 01:40, patrula de siguranță publică aflată pe strada Calea Burdujeni din Suceava a legitimat un tânăr de 22 de ani care nu-și justifica prezența în zonă. Acesta avea domiciliul în satul Buda, comuna Zvoriștea și venise cu un autoturism, însoțit doi prieteni, cu intenția de a servi masa la un fastfood. La verificarea acestuia în bazele de date polițiștii au constatat că acesta figurează cu „alertă coronavirus”, și trebuia să fie în carantină, la domiciliu, până sâmbătă 18 decembrie. Bărbatul a fost sancționat cu amendă de 1.000 lei și a fost îndrumat către domiciliu.

În aceeași zi, polițiștii Secției Vatra-Dornei, au găsit un bărbat din comuna Crucea, care trebuia să fie în carantină și acesta plecase de acasă cu intenția de a ajunge în București. Și acesta a primit o amendă de 1000 lei, iar despre incident a fost informată Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Cam în aceeași perioadă, în jurul prânzului, o patrulă mixtă polițist jandarm din Biroul Ordine Publică Suceava, a verificat la domiciliu un bărbat care figurează cu „alertă coronavirus”, ce trebuia să se afle în carantină în perioada 10-23 decembrie, dar acesta nu era acasă. A fost informată DSP Suceava și despre acest caz, iar bărbatului i s-a dat amendă de 1000 lei conform Legii 55/2020, art. 65, lit i.

În perioada următoare polițiștii vor intensifica acțiunile de verificare și control și atrag atenția asupra faptului că, pentru nerespectarea măsurii carantinei amenzile sunt destul de mari, între 1000 și 5000 lei. Chiar dacă scopul principal nu este sancționarea cetățenilor, ci responsabilizarea și conștientizarea acestora.

Angela Croitoru

Articolul precedentFemeie cu arsuri la mâini într-un incendiu devastator
Articolul următorAu rămas fără casă chiar înainte de sărbători
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.