Doi „amatori” de trufe negre amendați în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Sâmbătă, 17 iulie, polițiștii Secției Rurale Sagna au depistat în trafic un bărbat, de 46 de ani, din localitatea Oniceni, ce conducea o autoutilitară pe DJ 207 A, în localitatea Boghicea, având în mașină 4 kilograme de trufe negre. Acestea fuseseră recoltate din pădurea Stănița, de șofer ajutat de un alt bărbat de 50 de ani, din Oniceni, niciunul dintre ei neavând autorizație.

Polițiștii au confiscat cantitatea de trufe și au predat-o lucrătorilor silvici, iar cei doi au fost sancţionați contravențional, cu amendă de 2.000 de lei fiecare.

Știre inițială: Un tânăr de 23 de ani, din județul Bacău, a fost depistat pe un drum din apropierea pădurii din Ion Creangă, având în portbagajul autoturismului 5 kilograme de trufe negre, recoltate din fondul forestier, fără a deține autorizație.

Polițiștii de la Secția Rurală Ion Creangă au confiscat cantitatea de trufe și au predat-o lucrătorilor silvici. Iar amatorul de trufe a primit o amendă contravențională, în valoare de 2.000 de lei.

Recoltarea trufelor în județul Neamț poate fi făcută doar de către firmele care încheie contracte în acest sens cu Direcția Silvică.

A.C.

Articolul precedentTrei taxiuri imobilizate pentru transport ilegal de persoane
Articolul următorLocuri de muncă în instituţii bugetare din Regiunea Nord-Est
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.