Ministerul Educaţiei (ME) a fost amendat miercuri, 16 noiembrie, de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), cu 10.000 de lei. CNDC consideră că ME a comis „faptă de discriminare”, luând decizia de a elimina bursele de ajutor social, acordate elevilor care învaţă într-o unitate şcolară aflată într-o altă localitate decât cea de domiciliu.

Amendă de 10.000 de lei pentru Ministerul Educaţiei, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Fapta Ministerului Educaţiei Naţionale, prin care a eliminat acordarea bursei de ajutor social elevilor care învaţă într-o unitate şcolară aflată într-o altă localitate decât cea de domiciliu constituie faptă de discriminare potrivit art. 1 alin. (2) lit. e., art. 2 alin. (1), alin. (3), art. 10 lit. h, art. 11 alin. (1). Se sancţionează cu amendă contravenţională în cuantum de 10.000 de lei Ministerul Educaţiei Naţionale, se stabileşte un termen de monitorizare de 6 luni pentru eliminarea faptei de discriminare”, precizează CNCD.

Amendă de 10.000 de lei pentru Ministerul Educaţiei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiHotărârea de constatare a fost adoptată cu unanimitate de voturi (8) a celor prezenţi, iar sancţiunea a fost stabilită cu 5 voturi „pentru” şi 3 „împotrivă”. Bursa socială pentru elevii din mediul rural care merg la liceu în altă localitate a fost eliminată de ME în septembrie, prin intermediul unui ordin de ministru semnat de Sorin Cîmpeanu. (ZCH NEWS)

Articolul precedentFinanţare aprobată pentru 33 de proiecte prin PNRR la Neamţ
Articolul următorȘofer băut, accident sigur
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.