reclama autocenter

Din momentul intrării în vigoare a primei ordonanțe militare și până acum,  poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Neamț, au acționat pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilegale comise de către operatorii economici și persoanele fizice pe fondul stării de urgență actuale. În vizorul oamenilor legii au fost atît comerțul de produse alimentare și produse de strictă necesitate, cât și cel de dispozitive de protecție sau medicale, inclusiv din punct de vedere al majorării prețurilor.

Au fost controlate 221 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, și aplicate 60 de sancţiuni, în valoare de 282.000 de lei. Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, produse în valoare de peste 12.000 de lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente de proveniență.

La data de 22 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au descoperit la sediul unei societăți comerciale din Girov, 47 de sticle de alcool sanitar, expuse spre vânzare”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț. ”Întrucât reprezentantul societății nu deținea documente legale de provenienţă pentru produsele comercializate,  întreaga cantitate de alcool sanitar a fost ridicată, în vederea confiscării. De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei, în conformitate cu Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite”.

C.M.

 

Articolul precedentMarilena Popa (Sibiu) a câştigat concursul de artă plastică “Nicolae Milord”
Articolul următorVIDEO/FOTO: A luat foc pădurea, lângă Cetatea Neamțului