0:00

Ambasadorul Georgiei în vizită la Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVizita Ambasadorului Georgiei – E.S. Domnul Nikoloz Nikolozishvili – va întări colaborarea economică, culturală și spirituală între județul Neamț și Georgia

Excelența Sa Domnul Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Georgiei în României, la invitația mea, se află în aceste zile într-o vizită oficială în județul Neamț.

Joi seara E.S. domnul Nikoloz Nikolozishvili a avut o întâlnire cu primarul municipiului Roman, cu parlamentarii Laurențiu Leoreanu, Eugen Țapu Nazare, cu prefectul județului Neamț George Lazăr și cu reprezentanți ai administrației locale pentru a discuta de viitoare colaborări între comunitățile dintre cele două state. Colaborările vor viza aspecte economice și culturale.

Ambasadorul Georgiei în vizită la Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații”Am încheiat ziua de joi cu o întâlnire care sper să se concretizeze în apropierea noastră de Georgia și încheierea unor parteneriate concrete, o țară cu care avem unele similitudini ale istoriei, dar cel mai important este că ambasadorul Georgiei, Excelența Sa Nikoloz Nikolozishvili, a declarat că poporul georgian manifestă un interes crescut în a adera la NATO și UE, un alt motiv pentru care putem să avem încredere că vorbele pot deveni fapte. Sunt onorat pentru această vizită organizată de deputatul Mugur Cozmanciuc, dar și pentru faptul că reunim la Roman, din ce în ce mai des, oameni cărora le pasă cu adevărat de Roman, așa cum sunt deputatul Laurențiu Leoreanu, prefectul George Lazăr și senatorul Eugen Țapu. Au fost prezenți si reprezentanți ai unităților de învățământ, cei care apreciază suportul administrației locale și care pot avea o mare oportunitate de a le oferi elevilor și cadrelor didactice exemple și schimburi de experiență reale. De asemenea, am invitat si reprezentanții marilor companii care își desfășoară activitatea în zona Romanului, pentru că dezvoltarea unor afaceri înseamnă și crearea bazelor pentru încheierea unor  colaborări solide. Am apreciat în mod de deosebit deschiderea Ambasadorului Georgiei pentru a crea parteneriate  cu România și zona Romanului, iar astfel de evenimente ajută la deschiderea porților pentru viitoare colaborări. Prin dialog și deschidere se vor dezvolta și mai mult comunitățile”, a declarat primarul municipiului Roman Lucian Micu.

Ambasadorul Georgiei în vizită la Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCa secretar al grupului parlamentar de prietenie cu Georgia mă bucur că E.S. domnul Nikoloz Nikolozishvili a răspuns pozitiv invitației mele de a vizita județul Neamț și de a întări relațiile dintre comunitățile din Neamț cu cele similare din Georgia.

Invitația a fost adresată în luna octombrie, 2019, când am avut o întâlnire cu un grup de parlamentari, din Parlamentul Georgiei, membri ai grupului parlamentar de prietenie. Atunci am avut o serie de discuții cu colegii Isko Daseni – președintele Grupului de Prietenie cu România, Marian Jashi – președintele Comisiei pentru educație, știință, Simon Nozadze – membru al Comisiei pentru educație, știință și cultură. La întâlnire a participat și Excelența Sa Ambasadorul Georgiei la București – domnul Nikoloz Nikolozishvili.

Vizita Excelenței Sale Ambasadorul Georgiei în România va continua și în cursul zilei de vineri, 28 februarie, când se va afla în municipiul Piatra Neamț.

Mugur Cozmanciuc Deputat – Președintele PNL Neamț

Articolul precedentFOTO: Un microbuz cu persoane care urmau să ajungă în Anglia s-a răsturnat în Cheile Bicazului
Articolul următorPremiul naţional pentru proză „Ion Creangă”, Opera Omnia, ediţia a IV-a
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.