Am scăpat de codul portocaliu la Neamţ! Rămânem cu cod galben!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdministraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat, miercuri, 25 mai, avertizările emise cu o zi în urmă.

O parte a judeţului Neamţ, cea montană, rămâne sub avertizarea COD PORTOCALIU până diseară la ora 21:00.

În partea a doua a zilei de miercuri, 25 mai, în judeţele Neamţ, Bacău, Braşov şi Sibiu, cu precădere la munte, se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 50-60 l/mp. Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe spaţii restrânse şi la cote mai reduse”, potrivit avertizării ANM.

Regiuni importante ale ţării se vor afla, tot până la ora 21:00, sub avertizare COD GALBEN.

În intervalul menţionat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în estul şi în sud-estul ţării şi în zonele montane. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi pe arii restrânse 30-40 l/mp”, potrivit avertizării ANM.

Am scăpat de codul portocaliu la Neamţ! Rămânem cu cod galben!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiApoi, de pe data de 25 mai, ora 21:00 până pe 26 mai, ora 21:00, judeţul Neamţ se va afla sub avertizare de tip COD GALBEN. În intervalul menţionat, în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali şi în centrul Moldovei instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată. Vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi izolat grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40 l/mp”, precizează ANM. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

Articolul precedentLADA CU ZESTRE, EDIŢIA A XI-A * PROGRAM * PARTICIPANŢI
Articolul următorÎn 2016, poliţiştii nemţeni au recuperat lemn de 980.000 lei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.