iarna ger centruCinci copii, cu vârste între 3 și 9 ani, au fost culeși de pe străzi și de la ruinele fostei fabrici Montana, în noaptea de 21 spre 22 ianuarie. Având în vedere frigul din timpul nopții, Poliția Locală și cei de la Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra Neamț continuă acțiunile de identificare a persoanelor fără adăpost, pentru a le duce la centrul din cartierul Speranța. În noaptea de joi spre vineri, în centrul de adăpost din Speranța s-a atins numărul record de cazați – 43 de persoane. Trei dintre cei 5 copii salvați din ger au fost găsiți tot la ruinele fostei fabrici Montana, unde, în urmă cu două nopți, a fost găsită și Denisa, fetița despre care puteți citi AICI. Ceilalți doi minori au domiciliul în Piatra Neamț și au fost duși la domiciliu, în timp ce 5 adulți și cei 3 copii au fost conduși la Centrul de Cazare Temporară a Persoanelor fără Adăpost, pentru ca aceștia să beneficieze de servicii de cazare, hrană și asistență medicală primară.

„Copiii care au fost conduși la centrul de cazare erau însoțiți de către reprezentantul legal. Acesta figurează cu domiciliul în comuna Războieni, sat Borșeni. Tatălui minorilor i s-au adus la cunoștință, de către reprezentanții biroului Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului, drepturile copilului și obligațiile parentale ce-i revin față de aceștia conform legislației în vigoare”, se arată în informarea, emisă pe 22 ianuarie, de Primăria Piatra Neamț.

După ce i-au făcut instructajul tatălui, inspectorii din cadrul Biroului Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului i-au informat și pe cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț și primăria de domiciliu a minorilor în cauză, în vederea analizării situației socio-economice a familiei minorilor în cauză și luare unor măsuri în conformitate cu legea privind protecția și promovarea drepturilor copilului. (Andreea AMARIEI)