reclama autocenter

Astăzi, 2 martie, datele oficiale arată că încă 56 de persoane din județul Neamț au teste pozitive la coronavirus, din cele 3.950 de cazuri noi în țară. Acestea au fost confirmate după efectuarea a 33.544 de teste în total: „În ultimele 24 de ore au fost efectuate 23.392 de teste RT-PCR (15.539 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.853 la cerere) și 10.152 de teste rapide antigenice”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică . S-a ajuns la un total de 14.098 persoane infectate la nivelul județului Neamț și 422 de decese.

Numărul pacienților pozitivi a crescut față de perioada precedentă, astăzi Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț raportând 208 pacienți pozitivi și 9 îngrijiți în secția ATI, dintre care 7 conectați la ventilatoarele mecanice. Alți 46 de pacienți așteptau rezultatele la teste și erau internați ca suspecți.

Incidența infectărilor raportată astăzi este de 1,16 la mie la nivelul județului. Cele mai multe cazuri active sunt în 23 de localități, dintre care comunele Agapia și Negrești depășesc 3 la mie.

Dintre cele 56 cazuri noi de astăzi, cele mai multe sunt în municipiul Piatra-Neamț (21), care a urcat la o rată de infectare de 2,07 la mie, însă se menține mai scăzută decât cea înregistrată în municipiul Roman (2,21 la mie). Situația detaliată pe fiecare localitate, transmisă de Prefectura Neamț, este următoarea:

date localitati 2mar

Astăzi erau 8.536 de pacienți pozitivi internați în spitalele din țară, dintre care 1.044 în secțiile ATI. De ieri și până astăzi „au fost raportate 106 decese (62 bărbați și 44 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare,  Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vaslui”.

C.I.

Articolul precedentFost ministru al Turismului și deputat de Neamț, 8 ani de închisoare pentru corupție
Articolul următorAcţiunea „Rabla”: proprietarii maşinilor stricate – notificaţi să le ridice de pe domeniul public