Astăzi, 12 februarie, în județul Neamț au fost confirmate infectate cu coronavirus încă 42 de persoane, din cele 2.550 de cazuri noi în țară. S-au efectuat „în ultimele 24 de ore 24.608 teste RT-PCR (14.591 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.017 la cerere) și 6.266 de teste rapide antigenice”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică .

Tot mai puțini pacienți confirmați Covid sunt internați, astăzi Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț raportând 166 bolnavi pozitivi cu forme medii de boală și 6 în secția ATI, dintre care 4 sunt pe suport de ventilare mecanică. În așteptarea rezultatelor la teste mai sunt internați 49 de pacienți. S-au înregistrat noi decese la pacienți spitalizați, din cele 77 raportate la nivel național de ieri și până astăzi: „49 bărbați și 28 femei, pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și București”.

Rata de infectare în Neamț este astăzi 1,13 la mie, în scădere. Comuna Alexandru cel Bun a depășit 3 la mie incidența infectărilor în comunitate, iar alte 21 de localități au sub 3 la mie incidență. În municipiul Piatra-Neamț rata este în scădere și astăzi, dar cresc numărul infectărilor în Roman și Bicaz. Datele de astăzi transmise de Prefectura Neamț:

rata 12feb prefectura

C.I.

Articolul precedentCOD GALBEN prelungit în Regiunea Nord-Est până sâmbătă seară
Articolul următorPercheziții la un hoț ”meseriaș” și la tăinuitor, prejudiciu de 35.000 de lei