Astăzi, 15 februarie, în județul Neamț alte 29 de persoane au fost confirmate Covid, din cele 1.331 de cazuri noi raportate la nivel național.

Doar 9.775 de teste au fost prelucrate ieri, duminică: „În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.945 de teste RT-PCR (4.194 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.751 la cerere) și 3.830 de teste rapide antigenice”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică .

În Spitalul Județean de urgență Piatra-Neamț erau internați 163 de pacienți Covid și alți 7 în secția ATI, toți pe suport de ventilare mecanică. În așteptarea rezultatului la teste erau alți 51 de pacienți internați.

Incidența infectărilor pe total județ a scăzut până la 1,05 la mie. Cele mai multe cazuri active sunt în 18 localități, dintre care nici una nu a depășit pragul critic de 3 la mie rată. Municipiul Piatra-Neamț a coborât astăzi sub 2 la mie, după mult timp, dar asta după ce au fost puține testări și puține cazuri pozitive. Ratele de infectare pe fiecare localitate, transmise de Prefectura Neamț, sunt:

rata 15feb prefectura

La nivel național, de ieri și până astăzi s-au înregistrat încă 79 decese la pacienți internați în spitalele din țară, dintre care doar 5 nu mai aveau și alte boli.

Spitalele Covid au raportat astăzi 7.048 de pacienți pozitivi internați, dintre care 941 în secțiile ATI.

C.I.

Articolul precedentLenjeriile Finette – primul pas pe care trebuie să-l faci pentru cel mai confortabil somn
Articolul următorO fată de 15 ani a fugit iar din centrul „Familia Mea”