Doi tineri, cu vârste de 21 şi 28 de ani, din Oniceni, au fost prinşi în pădure, căutând trufe, cu 3 câini, în  ziua de 23 iulie. Cei care i-au găsit sunt poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Sagna, împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Roman.

În ’’Poiana Ţepăriei’’, din Stăniţă, aflată în administrarea Ocolului Silvic Roman, au fost depistaţi cei doi tineri care recoltau trufe, fără să deţină autorizaţie, cu ajutorul a trei câini dresaţi din rasa Lagotto Romangnolo”, a precizat agentul Georgiana Moşu, din cadrul Biroului de presă al Poliţiei Neamţ. “Poliţiştii au găsit asupra acestora 1,4 kg trufe negre, care au fost confiscate şi predate lucrătorilor silvici. Cei doi tineri au fost sancţionaţi contravenţional de poliţişti, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 cu 5000 de lei amendă”.

Anul acesta, singura firmă care a câştigat dreptul de a recolta trufe din pădurile administrate de Direcţia Silvică Neamţ este SC Truffe Scout SRL Timișoara, care a câştigat licitaţia organizată în acest scop, detalii aici  https://zch.ro/barbat-prins-la-trufe-dreptul-de-recoltarea-in-neamt-apartine-firmei-truffle-scout/.

C.M.

Articolul precedentCampanie de conștientizare: “Sfaturi ignorate, „vitejii” mortale! Merită oare?”
Articolul următorMedic cardiolog prin concurs la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.