Astăzi, 7 octombrie, încă 79 de nemțeni au aflat că sunt infectați cu coronavirus. Nu mai sunt focare noi, dar mai bine de jumătate din noile cazuri sunt în Piatra Neamț – 27 de persoane – și în Roman – 17 persoane.

S-au mai înregistrat 3 decese, la pacienți care erau confirmați Covid și aveau și alte boli. Bărbații aveau vârste de 67 de ani, de 71 și 89 de ani și erau internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Astăzi, în spitalul județean sunt internați 355 de pacienți pozitivi la coronavirus și 54 de pacienți în așteptarea rezultatelor la teste. În secția ATI sunt 11 bolnavi (un singur pat rămas liber), dintre care 7 sunt conectați la ventilatoare.

Până acum, s-a ajuns la un total de 3.770 de persoane confirmate infectate în județul Neamț, dintre care 127 au decedat. Rata de infectare a ajuns la 8,01 cazuri la mia de locuitori, iar județul Neamț rămâne pe locul 13 în țară.

Se remarcă o creștere a numărului de cazuri noi în toată regiunea Nord-Est, 501 persoane cu teste pozitive fiind raportate astăzi:

-Bacău: 82 cazuri noi

-Botoșani: 31 cazuri noi

-Iași: 157 cazuri noi

-Neamț: 79 cazuri noi

-Suceava: 68 cazuri noi

-Vaslui: 84 cazuri noi

Pentru a doua zi consecutiv se înregistrează un număr record de cazuri noi, 2.958 în țară și de decese, 82 în total, raportate de Institutul Național de Sănătate Publică .

În secțiile ATI sunt tot mai mulți bolnavi, astăzi fiind raportați 612 pacienți, dintre cei 8.303 bolnavi cu Covid internați în toate spitalele din țară.

C.I.

Articolul precedentFemeie dată dispărută de fiul ei
Articolul următorBărbatul suspectat că a incendiat mașina soției a fost reținut pentru 24 de ore