0:00

Astăzi, 13 decembrie, autoritățile raportează 74 de persoane pozitive la coronavirus în plus față de ieri, în județul Neamț. Sunt 4.435 de cazuri noi în toată țara, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Numărul redus de cazuri este dat de numărul mic de teste efectuate, 14.859 în total, din care doar 9.650 au fost lucrate conform protocolului medical și a definiției de caz, iar 5.209 s-au făcut la cerere.

Rata de infectare în județul Neamț este astăzi de 1,35 la mie pe ultimele două săptămâni, potrivit algoritmului de calcul epidemiologic.

Alte 74 de persoane pozitive la coronavirus în Neamț. Puține teste efectuate la nivel național, ZCH NEWS - sursa ta de informații

De ieri și până astăzi au mai fost confirmate persoane infectate în comuna Bălțătești, unde s-a depășit pragul de 3 la mie, dar și în comuna Negrești unde iar s-a trecut de 4 la mie.

Municipiul Piatra-Neamț rămâne astăzi la o rată de infectare de 2,9 la mie, ca și cea de ieri. Cazuri noi au mai fost confirmate în comunele Alexandru cel Bun, Tupilați, Dobreni, Pângărați, Dumbrava Roșie, Crăcăoani, Tarcău, Dămuc, Bodești și în orașul Bicaz.

Situația incidenței pe localități transmisă astăzi de Prefectura Neamț este următoarea:

13dec rata prefectura

 

În spitalele din țară sunt 12.136 de pacienți pozitivi internați, dintre care 1.289 în ATI. De ieri și până astăzi s-au înregistrat 121 de decese, dintre care doar 4 pacienți nu mai aveau și alte boli.

Până acum, datele oficiale arată că 13.385 de persoane infectate au decedat, au fost confirmate 556.335 de persoane infectate cu coronavirus și 457.360 au fost declarate vindecate. Mai multe informații oficiale AICI .

C.I.

Articolul precedentL1 FC Botoşani a făcut egal cu Astra, Poli Iaşi a pierdut la scor cu Dinamo
Articolul următorFemeie lovită și jefuită pe stradă, agresorul – prins la Castelul de apă