Început de săptămână cu încă 21 de persoane confirmate Covid în județul Neamț. Astăzi, 19 octombrie, rata de infectare comunitară a ajuns la 1,63 cazuri la mia de locuitori, pe ultimele două săptămâni. Analiza epidemiologică ține cont de răspândirea bolii în afara focarelor închise din instituții sanitare, centre medico-sociale, centre rezidențiale pentru copii.

În municipiul Piatra-Neamț, incidența îmbolnăvirilor a ajuns astăzi la 2,7 cazuri la mie, în Roman este 2,31 cazuri la mie, în Bicaz 2,52 la mie, în Tarcău 3,53 la mie, iar pe primul loc se află comuna Tașca – cu peste 10 cazuri la mie.

A crescut și numărul pacienților confirmați internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Sunt 406 bolnavi, dintre care 14 în secția ATI, unde 4 sunt ventilați mecanic. De vineri și până astăzi s-au mai înregistrat 8 decese la pacienți care erau confirmați infectați și aveau și alte boli. Conform datelor transmise de spitalul județean, este vorba de trei femei cu vârste cuprinse între 43 și 82 de ani și de cinci bărbați cu vârste între 69 și 82 de ani.

Datele de astăzi în regiunea Nord-Est, conform Institutul Național de Sănătate Publică:

-Bacău: 73 cazuri noi

-Botoșani: 36 cazuri noi

-Iași: 125 cazuri noi

-Neamț: 21 cazuri noi

-Suceava: 38 cazuri noi

-Vaslui: 42 cazuri noi 

La nivel național, astăzi au fost raportate 2.466 de cazuri noi, după prelucrarea a 8.040 de teste, din care 2.359 la cerere. Crește și numărul bolnavilor confirmați internați în spitale, care astăzi este de 10.296 de pacienți. Un nou record s-a atins și la numărul bolnavilor critici, astăzi fiind raportați 757 de pacienți internați în secțiile ATI.

Mai multe informații oficiale puteți afla aici .

C.I.

Articolul precedentNoi măsuri anti-Covid: cazierele judiciare se eliberează doar în baza programării telefonice
Articolul următorUn tânăr a anunțat pe Facebook ca se sinucide și s-a spânzurat