0:00

Actualizare: ISU Neamț informează că „elicopterul SMURD a preluat victima în stare de inconștiență și o va transporta la UPU Târgu Mureș”.

Știre inițială: Un alpinist cu experiență, care practică de mai mult timp cățărarea pe traseele din Cheile Bicazului a fost grav rănit în urma unei escalade ce a avut loc în zona Piatra Altarului. S-a întâmplat pe 30 septembrie, iar din primele date se pare că o bucată de stâncă s-a desprins și a lovit alpinistul în cap. Chiar dacă acesta avea cască, lovitura a fost extrem de puternică, iar bărbatul a fost găsit inconștient de către salvatori.

Alpinist rănit grav în Cheile Bicazului, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Pentru acordarea primului ajutor și transportul rănitului la ambulanță au intervenit salvamontiștii din Harghita, Baza Lacul Roșu. A fost redirecționată și echipa suport Salvamont Neamt care venea de la o altă intervenție, coborârea din  masivul Ceahlău a unui turist cu traumatism de membru inferior. Conform informațiilor furnizate de ISU Neamț, s-a intervenit cu un elicopter SMURD pentru a putea transporta bărbatul rănit.

Alpinist rănit grav în Cheile Bicazului, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Victima inconștientă a fost transportata și predată echipajului SMURD-TIM. Alpinistul aflat la baza peretelui a fost lovit de un fragment de stâncă desprins din perete care i-a sfărâmat casca de protecție provocând traumatismul cerebral acut deschis”, a anunțat Salvamont Romania.

FOTO Salvamont România

(G.S.)

Articolul precedentAccident la Borlești, un bărbat a ajuns la spital
Articolul următorGreu cu laptele și cornul în școli
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.