Alocări de bani şi plimbări gratuite cu telegondola la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFederaţia Română de Handbal a cerut 88.480 de lei pentru organizarea, la Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, a jocului de handbal senioare România-Belarus, în cadrul grupei de calificare CE 2016 Suedia, însă consilierii locali din Piatra Neamţ au aprobat alocarea a doar 35.000 de lei din bugetul local.

Şi Liceul Tehnologic „Spiru Haret” a căutat sprijin financiar, în valoare de 20.000 de lei, din bugetul municipiului Piatra Neamţ pentru organizarea centenarului Liceului, în perioada 9-10 mai, şi editarea unei reviste omagiale, medalii şi plachete omagiale. Nici în cazul lor consilierii nu au aprobat cât s-a cerut, ci a alocat doar jumătate din sumă – 10.000 de lei.

În schimb, cât s-a cerut atât s-a şi aprobat, adică 15.000 de lei, Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ pentru organizarea, în perioada 18-22 aprilie, a Olimpiadei Naţionale de Limbi Romanice, cu participarea a 700 de elevi, cadre didactice şi comisii de specialitate.

Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” a cerut şi a primit 3.000 de lei pentru organizarea concursului naţional de referate şi comunicări ştiinţifice „Ştefan Procopiu”, în perioada 21-22 aprilie.

550 de plimbări gratis cu telegondola

Colegiul „Gheorghe Asachi” a solicitat şi a primit 2.600 de lei pentru sprijinirea participării elevilor calificaţi la competiţii sportive interjudeţene, în perioada 24-26 martie, iar Asociaţia Tineretul Ortodox Român a solicitat şi i s-a acordat, pentru perioada 23-25 septembrie, Sala Polivalentă cu titlu gratuit pentru „desfăşurarea de activităţi instructiv-educative şi sprijinirea în demersul făcut către Perla Invest pentru a beneficia de transport gratuit pentru 550 de tineri, împreună cu moderatorii şi însoţitorii acestora”.

Alţi 5.000 de lei, din totalul de 22.000 de lei solicitaţi, au fost aprobaţi de consilierii locali pentru Asociaţia Sportivă Club Romanian Bridge Piatra Neamţ, pentru organizarea Turneului de Bridge „Trofeul Ceahlăul”, ediţia a 35-a, în perioada 15-17 aprilie.

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” a cerut şi a primit aprobarea pentru 19.656 de lei, bani ce vor fi folosiţi pentru continuarea derulării proiectului „Şcoala după Şcoală” pentru 45 de elevi. Proiectul are drept scop reducerea absenteismului şcolar.

Deşi a cerut 7.500 de lei, Asociaţia „Nicu Albu” nu a primit nici un leu din bugetul municipiului pentru „efectuarea unui studiu de impact pentru protecţia mediului pentru viitoare proiecte ce vor fi depuse la Administraţia Fondului de Mediu în zona Cozla”.

Andreea AMARIEI

Articolul precedentApa Serv informează: avaria a fost reparată, se încarcă instalațiile
Articolul următorDoi „Dorei” au spart o casă şi au ieşit în calea poliţiştilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.