Anul acesta a fost o sită deasă la nivel național în materie de avasări înainte de termen de Ziua Poliției. Din peste 500 de propuneri, formulate de toate inspectoratele județene, au fost aprobate doar 49 (22 de ofițeri și 27 de agenți). Județul Neamț are doi avansați la „excepțional”. Comisarul Alin Bobeanu, care devine comisar șef, și agentul șef adjunct Mihai Buga, care devine agent șef.

Alin Bobeanu – singurul ofițer nemţean avansat de Ziua Poliției, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAlin Bobeanu conduce încă, pe bază de împuternicire, Biroul de investigații criminale din Poliția Piatra-Neamț și a obținut rezultate bune în câteva dosare importante, inclusiv în destructurarea unui grup de infractori, care operau din Penitenciarul de maximă siguranță Iași și care au comis peste 20 de înșelăciuni prin metoda „Accidentul”.

Mihai Buga lucrează tot la Poliția Piatra-Neamț, la Biroul rutier, și are o activitate foarte bună atât pe constatare, cât și pe soluționarea accidentelor rutiere cu fugă de la locul faptei. În afară de cei doi, Poliția Neamț mai are 29 de ofițeri, care vor fi avansați la termen, și 92 de agenți. Ședința festivă, la care au fost invitați și toți cei care s-au pensionat în ultimul an, are loc astăzi, 24 martie, la sediul IPJ Neamț. După partea oficială, invițații sunt așteptați la popota unității (abia redeschisă după ce 2 ani a avut lacătul pe ușă, pentru că s-au pensionat bucătăresele și n-au fost bugetate alte posturi).

Mâine, când este de fapt Ziua Poliției, vor avea loc exerciții demonstrative pe platoul de la Curtea Domnească, începând cu ora 12:00, iar copiii vor primi baloane și insigne de polițiști pentru o zi. După-amiază, polițiștii vor sărbători, pe echipe, la diverse restaurante din oraș, în funcție de preferințe, așa că „unitățile de alimentație publică” vor fi mai sigure ca de obicei de Buna Vestire. (C.M.)

Articolul precedentFESTIVALUL NAŢIONAL „FLORILE CEAHLĂULUI” – ediţia a XXIX-a
Articolul următorDorel la piață: cum se face o lucrare la momentul (ne)potrivit în Piatra Neamț. Galerie foto
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.