Sicriul cu corpul neînsuflețit al lui Alexandru, tânărul ars în explozia din 31 octombrie, este adus din Belgia în această seară, la ora 21.55. Aeronava care îl aduce pe Alexandru Băiașu înapoi în țară va ateriza pe aeroportul din Bacău. De aici, sicriul va fi preluat de BIG Funerare Piatra Neamț, firmă specializată de pompe funebre și va fi adus la capela Cimitirului Eternitatea din Piatra Neamț, tot în această seară. ”Noi preluăm sicriul de la Aeroportul Bacău și asigurăm transportul gratuit, pentru că așa este normal. Avem deja pregătite toate documentele, voi merge personal împreună cu un coleg. Pentru înmormântarea propriu-zisă nu am fost solicitați. Ne-am fi ocupat și de aceasta, bineînțeles tot în mod gratuit. În momentul de față, nu știm cine se ocupă de înmormântare”, a declarat Marius Ghineț, reprezentantul firmei de pompe funebre.

Miercuri dimineața urmează să fie făcute documentele necesare pentru înhumarea lui Alexandru. Înmormântarea va avea loc, cel mai probabil, joi, la Cimitirul Eternitatea din Piatra Neamț. O primă slujbă s-a făcut pentru Alexandru la Biserica Sfântul Ioan Valahu și Piat Romanul din Charleroi. Detalii aici.

Noi ne-am ocupat ca totul să fie pregătit. Pe plan local, vom urgenta obținerea actelor de deces, iar costurile repatrierii vor fi suportate din contul pentru situații speciale pus la dispoziția Ministerului Afacerilor Externe. Mulțumesc doamnei Ecaterina Constantinescu, consulul general al României în Belgia, cu care am ținut legătura în aceste zile și care s-a ocupat personal de toate formalitățile de repatriere”, a declarat consilierul local Romel Bârjoveanu. (I.Ș.)

Articolul precedentAccident cu bărbat încarcerat la Mărgineni
Articolul următorUn șofer începător a fugit de poliție și s-a oprit în șanț, avea 2 la mie alcoolemie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.