pietricica turism

Alexandru Dedu

Alexandru Dedu, 42 de ani, noul președinte al Federației Române de Handbal, s-a bazat în campania sa şi pe suținerea unor oameni din județul Neamț, precum Dan Arnăutu, antrenor al CSS Târgu Neamț, care a făcut parte din comisia de numărare a voturilor și Răzvan Caba, profesor al LPS Piatra Neamț. Ei susțin că oamenii din handbal şi-au dorit schimbarea, dovadă stând și diferența mare de scor cu care acesta l-a surclasat pe Cristian Gațu. De fapt, Alexandru Dedu este considerat a fi adeptul schimbării din handbalul românesc.

”A câştigat de trei ori Liga Campionilor ca sportiv, pe cînd evolua la Barcelona, a participat cu echipa naţională la Campionate Europene şi Mondiale. Unul dintre cei mai buni pivoţi pe care i-a avut handbalul românesc”, este de părere profesorul Dan Arnăutu. În ultimii doi ani a fost şeful Ligii Profesioniste de Handbal, dar nu a reuşit mari lucruri, lovindu-se de legislaţia din România. În programul său, pentru a câştiga şefia FRH, Dedu are multe puncte pe care se obligă să le realizeze, pe termen scurt, mediu şi lung.

”Cele mai importante schimbări: antrenorii echipelor naţionale nu mai trebuie să aibă apartenenţă de cluburi, construirea unei săli exclusiv pentru handbal sau calificarea echipelor naţionale, în mod constant, la turneele finale. Arbitrajul este și el una din marile probleme. Am înțeles că se vor schimba comisiile. Domnul Dedu presupun că are deja echipa care va conduce arbitrajul. În ceea ce privește taliile jucătorilor care sunt obligatorii în campionatul juniorilor, deocamdată rămân la fel, deși au existat mai multe critici la adresa acestei prevederi regulamentare”, a spus, la rândul lui, profesorul Răzvan Caba, prezent din partea LPS Piatra Neamț la FRH pentru a-și exprima în mod democratic votul.

”Mă aşteptam la o victorie din primul tur, pentru că eu consider că mi-am făcut treaba profesionist. Am tratat toţi oamenii cu atenţie şi dânşii au ştiut să răspundă în modul acesta. Nu ştiu dacă a mai fost vreo Adunare Generală la care prezenţa să fie aproape de sută la sută. Mulțumesc reprezentanților handbalului din județul Neamț pentru susținere și încredere. Înseamnă că oamenilor le pasă şi că se poate face ceva”, a spus Alexandru Dedu, după validarea în funcția de președinte al FRH.

Cristi SOROCEANU