Alertă! Se interzic activități de orice fel cu mai mult de 1.000 de persoane, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPână la data de 31 martie sunt interzise activitățile la care participă mai mult de 1.000 de persoane. Anunțul a fost făcut astăzi, 8 martie, de dr. Raed Arafat într-o conferință de presă. Cât privește activitățile cu mai puțin de 1.000 de persoane, decizia privind continuarea acestora aparține autorităților locale, cu avizul Direcției de Sănătate Publică. „De astăzi intră în vigoare această măsură. După 31 martie se va face o nouă evaluare și dacă vedem că riscul este diminuat, se suspendă, dacă încă există riscul, măsura de prevenire se menține. Este o măsură necesară pentru prevenire”, a precizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Interdicția este valabilă pentru orice fel de manifestări, sportive, culturale, politice, etc., în spații închise și în aer liber, publice și private.

Până astăzi au fost confirmate 13 persoane infectate, dintre care 4 au fost declarate vindecate și sunt externate. Ultimul dintre acestea patru este elevul de 16 ani din Timișoara, care aseară a fost externat după ce rezultatele au fost negative la cele două teste făcute în decurs de 24 de ore. Primul caz confirmat în București este la un bărbat de 49 de ani, care vineri a acuzat probleme digestive și a sunat la 112, fiind transportat cu ambulanța la spital, apoi sâmbătă testat pentru coronavirus și rezultatul a fost pozitiv. I s-a făcut testul fiindcă s-a întors în 27 februarie din Roma.

Al 13-lea caz confirmat este la un bărbat de 72 de ani, din Galați, care a venit din Lombardia în data de 29 februarie. În data de 6 martie bărbatul a dezvoltat simptomatologie conformă cu definiția de caz COVID 19. În acest context, în data de 6 martie a fost transportat cu izoleta, din locul în care se afla în autoizolare, la Spitalul județean Galați, secția de boli infecțioase, unde se afla în prezent internat.  La nivel național sunt 15 persoane în carantină și peste 12.700 persoane în izolare la domicilii. (ZCH.NEWS)

Articolul precedentFelicitări cu ocazia ”Zilei Internaționale a Femeii” din partea politicienilor nemțeni
Articolul următorO femeie l-a lăsat pe un tânăr să-i conducă mașina, amândoi sunt cercetați penal