liceul conta

Actualizare 6: Ultima oră: Ancheta de la Liceul Conta va începe cu adevărat în zilele următoare, mâine fiind așteptați membri ai Corpului de Control al ministrului.

Actualizare 5: Poliția s-a autosesizat. Ca urmare a articolelor apărute în presă, conducerea Poliţiei Neamţ a dispus să se facă verificări la Liceul Conta, pentru a se stabili dacă lucrurile stau aşa cum le-a relatat absolventul de liceu.
”În afară de sesizarea de la Borca nu am avut niciun incident pănă acum şi nici nu ne-a anunţat Inspectoratul Şcolar că ar fi vreo problemă la colegiul din Târgu-Neamţ”, a declarat comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ. „Vom face verificările necesare, vom urmări şi înregistrările de pe camerele de luat vederi şi vom vedea dacă profesorii supraveghetori chiar se întorc cu spatele la camere sau nu atunci când împart ciornele elevilor. Dacă s-au dat, într-adevăr, subiectele rezolvate, ar trebui să fie cel puţin 18 note foarte mari, că poate n-au scris toţi de 10 să nu bată la ochi”.

Rezultatele la matematică obţinute de absolvenţii Colegiului Vasile Conta acoperă toata plaja de note, de la 2,65 la 10 ( o singură notă de 10). Majoritatea candidaţilor au luat note între 7 şi 9 şi doar câţiva peste 9.

Actualizare 4Elena Laiu, inspector școlar general adjunct al IȘJ Neamț și președinte al comisiei județene de bacalaureat: ”Acum îl aștept pe domnul general (prof. Viorel Stan), ca să mergem la centrul de examen de la ”Conta”. Nu știu nimic mai mult decât cele sesizate în presă. O să verificăm camerele de supraveghere de acolo”.

Actualizare 3: Karina Cojocariu, directoarea Liceului Economic ”Vasile Conta” din Târgu-Neamț: „Eu nu am nicio treabă cu organizarea examenului de bacalaureat. Nu știu ce s-a întâmplat acolo. Am fost anunțată de cineva despre apariția uni articol pe această temă. Toate atribuțiunile legate de examen intră în răspunderea comisiei de bacalaureat”.

20150708_112936Actualizare 2: Președintele comisie de bacalaureat de la centrul de examen ”Vasile Conta”, prof. Florin Irimia, directorul Colegiului Național ”Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț a confirmat că a fost chemat la „raport” de inspectorul general, însă fără a ști nimic despre posibilul incident.

Actualizare 1 : Reacția generalului Stan:

După ce la centrul de examen de la Liceul ”Mihail Sadoveanu” Borca, polițiștii din Neamț au deschis o anchetă pentru a afla ițele unei tentative de fraudare a examenului de bacalaureat, acum, după un articol cu destul parfum de credibilitate, apărut în presa centrală, a inflamat din nou pe reprezentanții Ministerului Educației și prin extensie, cei ai Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Centrul de examen vizat este Liceul Economic ”Vasile Conta”, din Târgu-Neamț. La primele ore ale dimineții (8 iulie – n.red.), am încercat să aflăm un punct de vedere petru a înțelege ce s-a întâmplat acolo, dar se pare că nimeni din IȘJ și nici de la comisia de bacalaureat de la centrul din Târgu-Neamț nu au aveau vreo informație. „Vă mărturisesc că la cinci minute după ce m-ați anunțat, am fost sunat de la Ministerul Educației și întrebat dacă știu ceva despre cele sesizate în presa centrală. Le-am spus că nu știu și că o să facem o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo. Din metodele dezvăluite de posibilul candidat, vă pot spune că această formă de tentativă de fraudare îmi este cunoscută. După toate datele, mă tem că s-ar putea să fie adevărat. Deocamdată nu știm nimic, o să verificăm”, a precizat inspectorul Viorel Stan.

Trebuie precizat că la Liceul Economic au dat examenul de bacalaureat și absolvenții Colegiului Tehnic ”Ion Creangă” din Târgu Neamț.

***************

Un articol publicat în ediția print a cotidianului ”Evenimentul Zilei” a pus pe jar Inspectoratul Școlar Neamț, mai ales după ce Ministerul a întrebat dacă se cunoaște situația respectivă. Un elev a povestit despre o posibilă fraudă în care ar fi implicați profesori supraveghetori și elevi care au strâns bani pentru ca aceștia să-i ajute sau să-i lasă să copieze. În material se face trimitere și la bani strânși pentru comisia de corectare din alt județ. Mai rămâne de văzut dacă este vorba doar despre răzbunarea unui elev sau există mai  mult sau mai puțin parfum de credibilitate.

Vom reveni foarte curând cu amănunte.

1 COMENTARIU

  1. Să iasă la iveală toate măgăriile la care se pretează profesorii in 3 zile și ce o fac pe-a duriii tot anul cu elevii.Când vine vorba de șpagă ,mulți sunt primii.De aceea s-a ajuns la bătaie de joc a profesorilor la ore,ore care nu se fac la liceele tehnice unde zic mulți și așa sunt slabi…ce să mai fac eu ora.Ani întregi obiecte de Bac nu sunt efectuate la clasă ș apoi sunt pretenții ca elevii să ia Bac-ul.

Comments are closed.