campeanu ministru 04Proaspătul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu s-a oprit, astăzi, 26 ianuarie, în Neamț, într-un „turneu” de recunoaștere pentru a se întâlni cu oamenii din învățământ și pentru a înțelege mai bine problemele cu care se confruntă aceștia.

Prima oprire a fost la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț, unde ministrul a dat ochi cu directorii școlilor din județ. Aici, jurnaliștii, prin „ordin” de ministru, nu au avut acces, pe motiv că, separat, se va organiza o conferință de presă. Totuși, mai mulți directori de școli au ținut să ne precizeze că întâlnirea cu ministrul a fost una cât se poate de protocolară și ineficientă în ceea ce privește deciziile care trebuie luate la nivelul unităților școlare cu privire la reducerea numărului de posturi. Potrivit directorilor care au fost prezenți la întâlnire, la nivelul județului Neamț s-a cerut reducerea a aproximativ 300 de posturi. Mai multe licee din județ, din care unele cu nume mari, se află în incapacitatea de a acoperi profesorilor plățile salariale necesare până la sfârșitul acestui an școlar. Potrivit directorilor de școli din județ, soluții concrete nu au fost prezentate, rămânând ca aceștia să se „descurce”.

Întrebat despre o eventuală rectificare bugetară, ministrul Cîmpeanu nu a avansat nicio ipoteză. De altfel, nici în conferința de presă acesta nu a fost prea explicit asupra acestui subiect, amintind doar că speră că directorii vor face eforturi pentru a se încadra în limitele bugetare.

„În județul Neamț este un număr mare de elevi și un număr mare de angajați. Problemele sunt complexe. Nu este cel mai simplu lucru la nivel administrativ să te poți încadra atât în numărul de total posturi aprobate, cât și în buget, dar ca urmare a acestor discuții sunt convins că ai noștri colegi din județul Neamț vor face toate eforturile necesare încadrării în limitele bugetare și în numărul total de posturi”, a declarat Cîmpeanu.

Directorii s-au întors la fel de nedumeriți cum erau înainte de întâlnire. Unii au precizat că au recurs deja la reduceri de norme, dar că și în acest context tot nu se pot încadra în bugetul de pe anul acesta. (M. TEODOROF)

Alte detalii, aici: https://zch.ro/alerta-maxima-invatamant-reduceri-de-posturi/

Articolul precedentBREAKING NEWS Hrebenciuc şi Sturdza rămân în arest preventiv / Adam a căpătat arest la domiciliu / Chiuariu poate pleca din țară
Articolul următorSUCEAVA: 300 de mineri de la Crucea în grevă spontană
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.