0:00

Alertă! Cazuri de poliomielită la granița României!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDirecția de Sănătate Publică Neamț informează că astăzi, 3 septembrie, prin sistemul de alertă rapidă, au fost transmise informații privind confirmarea a două cazuri de poliomielită cu virus vaccinal în Ucraina, la granița cu România. Cazurile sunt la copii de 4, respectiv 10 luni.

„Având în vedere acest lucru precum și gravitatea, complicațiile și fatalitatea poliomielitei recomandăm întărirea supravegherii paraliziei acute flasce (un simptom clasic al poliomielitei) și vaccinarea antipoliomielită a copiilor cu vârsta între 1 și 5 ani, cu cel puțin 3 doze de vaccin antipoliomielitic. Recomandăm părinților copiilor, în special a celor cu vârsta între 1 și 5 ani, să asigure colaborarea cu medicii de familie în vederea vaccinării cu cel puțin 3 doze de vaccin antipoliomielitic. Direcția de Sănătate Publică Neamț are în stoc vaccin antipoliomielitic pentru recuperarea restanțierilor”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtător de cuvânt al DSP Neamț.

Organizația Mondială a Sănătății a confirmat cele două cazuri de poliomielită în sud-vestul Ucrainei, regiunea Transcarpatia. OMS a apreciat că riscul ca Ucraina să exporte poliomielita în alte ţări este scăzut, dar a subliniat că regiunea în care au fost descoperite cazurile are frontiere comune cu România, Ungaria, Slovacia şi Polonia.

Oficialii ministerului ucrainean al Sănătăţii au declarat că încă din 2008 există probleme în procesul de vaccinare, anul trecut doar jumătate dintre copiii ucraineni fiind vaccinaţi contra acestei maladii. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentOAMENII TIMPULUI la Bacău
Articolul următorFată de 14 ani, căutată de poliţie! Dacă o vedeţi, sunaţi la 112!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.