alegeri 2016 suceavaLa ora 21:00, se prezentaseră la vot 293.431 cetăţeni, ceea ce înseamnă un procentaj de 49,93%. Urna mobilă a fost utilizată în 1.342 de cazuri, iar pe liste suplimentare au votat peste 3.446 alegători. (ZCH NEWS)

*****

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a decis, duminică seara, să o excludă din corpul experţilor electorali pe Luminiţa Rîşca, secretarul suspendat al comunei sucevene Şcheia, cercetată de DNA pentru corupţie, şi care era locţiitor al preşedintelui Secţiei de votare 478. BEJ Suceava a fost informat de AEP că s-a decis, „după consultarea autorităţilor abilitate”, excluderea din corpul experţilor electorali a Luminiţei Rîşca, aceasta fiind înlocuită în funcţia pe care o deţinea în biroul secţiei de votare din Şcheia cu Vasile Sasu. (AGERPRES)

*****

La ora 20, se prezentaseră la vot 285.048 de cetăţeni, ceea ce înseamnă un procentaj de 48,5%. Urna mobilă a fost utilizată în 1.062 cazuri, iar pe liste suplimentare au votat peste 3.331 de alegători. (ZCH NEWS)

*****

La ora 17, se prezentaseră la vot 231.411 cetăţeni, ceea ce înseamnă un procentaj de aproximativ 40%. Urna mobilă a fost utilizată în 391 cazuri, iar pe liste suplimentare au votat peste 2.843 de alegători. (ZCH NEWS)

******

Secretarul suspendat al comunei sucevene Şcheia, Luminiţa Rîşca, cercetat sub control judiciar de DNA pentru fapte de corupţie, este locţiitorul preşedintelui la o secţie de votare, situaţie ce a fost semnalată Autorităţii Electorale Permanente de prefectul judeţului, Constantin Harasim. Luminiţa Rîşca, care are şi interdicţie de a-şi exercita profesia, meseria şi de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, este locţiitorul preşedintelui Secţiei de votare nr. 478 din Şcheia. Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat presei că a informat biroul din Suceava al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), ce poate înlocui preşedinţii sau locţiitorii preşedinţilor secţiilor de votare. „Noi am anunţat în timp util, imediat după ce am primit ordonanţa DNA, biroul din Suceava al AEP, privind măsurile impuse prin măsura controlului judiciar. Ei urmau să verifice şi să ia măsuri”, a spus Harasim. Totodată, preşedintele BEJ Suceava, Cătălin Temneanu, a spus că persoana respectivă apare în corpul experţilor electorali şi cei din circumscripţie ar fi trebuit să sesizeze AEP care să facă înlocuirea. „AEP trebuie sesizat pentru că ei desemnează şi înlocuiesc preşedinţii şi locţiitorii preşedinţilor secţiilor de votare”, a arătat Temneanu. Luminiţa Rîşca este cercetată, din data de 27 mai, sub control judiciar de DNA pentru luare de mită, fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la luare de mită şi dare de mită într-un dosar în care este cercetat penal şi primarul comunei Şcheia, Vasile Andriciuc, tot sub control judiciar, pentru două infracţiuni de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi două infracţiuni de fals intelectual. (AGERPRES)

*******

La ora 14, se prezentaseră la vot 158.492 de cetăţeni, ceea ce înseamnă un procentaj de aproximativ 27%. Urna mobilă a fost utilizată în 113 cazuri, iar pe liste suplimentare au votat peste 2.262 de alegători. (ZCH NEWS)

*****

Mai multe buletine de vot din judeţul Braşov au fost depistate la o secţie de votare din comuna suceveană Adâncata, cel mai probabil din cauza faptului că tipografia din Săvineşti-Neamţ, care a tipărit aceste tipizate pentru judeţele Suceava şi Braşov, a trimis din greşeală aceste buletine de vot. Potrivit prefectului de Suceava, Constantin Harasim, mai multe buletine de vot din judeţul Braşov au fost depistate, duminică, printre buletinele de vot pentru comuna suceveană Adâncata. Prefectul a declarat că pentru judeţul Suceava au fost tipărite peste 1,8 milioane de buletine de vot, subliniind că nu toate acestea au putut fi verificate de angajaţii Prefecturii, dar trebuiau verificate de preşedinţii secţiilor de votare. Potrivit acestuia, buletinele de vot care nu sunt conforme trebuie anulate. (AGERPRES)

*****

La ora 12, se prezentaseră la vot 105.306 de cetăţeni, ceea ce înseamnă un procentaj de 17,92%. Urna mobilă a fost utilizată în 44 cazuri, iar pe liste suplimentare au votat peste 1.905 de alegători. (ZCH NEWS)

*****

În județul Suceava, la ora 10:50, la cele 555 de secții de votare, din cei 587.727 de alegători, s-au prezentat 62.341, ceea ce înseamnă peste 7%. Au votat pe lista permanentă 60.737 de persoane, pe liste suplimentare – 1.597. Au fost 4 solicitări pentru urna mobilă. (ZCH NEWS)

Articolul precedentALEGERI LOCALE IAŞI PREZENŢĂ 42,33% * Secţii cu prezenţă ZERO!
Articolul următorALEGERI LOCALE VASLUI PREZENŢĂ 45% * Dosar penal pentru fotografierea votului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.