tasca scoalaVineri, 25 septembrie, ISU Neamț, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Tașca, Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Geo Sting și compania Carpatcement a organizat o activitate de informare preventivă la Școala Gimnazială Tașca, se menţionează într-un comunicat de presă al ISU Neamţ.

“Acțiunea a început la ora 09:40, când a sunat alarma de cutremur la unitatea de învățământ. Elevii au repetat comportamentul ce trebuie urmat în caz de cutremur, respectiv s-au adăpostit, s-au evacuat din clădire după trecerea undei seismice și s-au deplasat pe terenul de sport, unde a fost făcută prezența de către cadrele didactice. Pe teren, subofițerul Irina Popa a prezentat copiilor modul corect de comportare în cazul se produce un cutremur, pentru fiecare situație în care se pot afla, precum și în cazul producerii altor situații de urgență, ca incendiile, inundațiile și descoperirea unor elemente de muniție”, se precizează în comunicatul de presă.

De asemenea, un angajat al Carpatcement a prezentat importanța măsurilor de securitate și sănătate în muncă, după care copii au avut ocazia să vadă cum se utilizează un stingător de incendiu, demonstrația fiind făcută de un membru al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, și, la sfârșit, să refuleze apă, folosind furtunurile de înaltă presiune ale autospecialei de pompieri. (ZCH NEWS)

Articolul precedentConductă periculoasă de pe strada Orhei îndepărtată de pompieri!
Articolul următor”Noaptea cercetătorilor” la Piatra Neamţ GALERIE FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.