De la Taşca la Costişa, sirenele Hidroelectrica vor răsuna, astăzi, cu mesajul „Probă de funcţionare unu – doi – trei. Probă de funcţionare”. Scopul este verificarea tehnică a sirenelor electronice şi eliminarea deficienţelor de audibilitate.

Acţiunea a fost aprobată de prefectul Vlad Angheluţă, în calitatea sa de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. Sirenele care vor transmite mesajele de probă sunt situate la CHE Roznov, CHE Zăneşti, CHE Costişa, şcolile din Luminiş şi din Piatra Şoimului, la Primăria Bicaz, la Mold-Eternit şi în cartierul Dodeni, şi la barajul şi şcoala din Taşca.

Acum, pentru reuşita operaţiunii, tot secretul este ca vreun operator de la Hidroelectrica să nu încurce mesajele şi să nu bage panica în cetăţeni, având în vedere că ultima oară când a fost alarmă de deversare din baraje, prin sirenele societăţii s-a anunţat atac aerian, iar oamenii erau îndemnaţi să-şi ia buletinele şi să se retragă în primul adăpost. Noroc că nu s-a găsit vreun gură cască prin albia Bistriţei să stea cu ochii pe cer după avioanele inamice, că am fi avut primul înecat în bombardament. (C. MIRCEA)