0:00

Al XV-lea Congres Național de Drumuri și Poduri are loc la Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAl XV-lea Congres Național de Drumuri și Poduri din România se va desfășura la Iași, în perioada 19-22 septembrie. Evenimentul, organizat de Asociația Profesională de Drumuri și Poduri (APDP) din România, va reuni sute de invitați din toată țara și se va desfășura sub egida „Un pas pentru drumuri sustenabile”.

„Suntem mândri că Iașul găzduiește pentru a treia oară în istorie Congresul Național de Drumuri și Poduri. Iașul nu a fost ales întâmplător gazda acestui eveniment de marcă, în condițiile în care Universitatea Gheorghe Asachi este un reper național în ceea ce privește învățământul tehnic din România și o pepinieră importantă de specialiști în drumuri și poduri, atât pentru DRDP Iași, cât și pentru companiile private din regiune și nu numai. În 2019 vom sărbători Centenarul nostru, al drumarilor Moldovei, pe 15 ianuarie împlinindu-se un secol de tradiție și de activitate neîntreruptă pentru DRDP Iași”, a declarat ing. Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași.

Printre temele ce vor fi dezbătute se numără: „Infrastructura rutieră sustenabilă”, „Întreținerea și exploatarea infrastructurii rutiere”, „Mobilitate, trafic și siguranță rutieră” sau „Mediu și schimbări climatice”. Lucrările și expozițiile tematice vor avea loc în cadrul complexului Palas Mall din Iași. Oaspeții vor beneficia și de un program de vizite culturale și tematice în municipiul Iași și împrejurimi. Limbile oficiale ale congresului sunt română, engleză și franceză. Iașul este singurul oraș din țară care găzduiește pentru a treia oară Congresul Național de Drumuri și Poduri (1974, 1998 și 2018).

În aceeași săptămână cu Congresul APDP va avea loc și ședința anuală a șefilor de Secții de Drumuri Naționale (SDN), eveniment ce va fi organizat de către DRDP Iași, la Slănic Moldova. Evenimentul va reuni șefii SDN din toată țara, alături de reprezentanți la vârf ai CNAIR și ai Ministerului Transporturilor. (ZCH NEWS)

Articolul precedentO săptămână până la bacul de toamnă
Articolul următorOamenii din Bălțătești nu intră noaptea în pârâu, cheamă pompierii
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.