0:00

Ajutor pentru creşterea nepoţilor în valoare de 650 de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO nouă formă de ajutor financiar a trecut tacit de Senat și este în dezbatere la Camera Deputaților. Este vorba ”ajutorul pentru creșterea nepotului/ nepoatei”, iar acesta va fi echivalentul stimulentului de reinserție.

Ajutorul se acordă în situaţia în care părintele decide să revină în câmpul muncii, iar unul dintre bunici doreşte să se ocupe de creşterea nepotului. În acest caz, bunicul sau bunica pot depune o cerere prin care vor solicita ajutorul pentru creșterea nepotului în valoare de 650 de lei. Se poate solicita ajutorul de creștere pentru fiecare nepot.

Stimulentul de creștere al nepotului încetează în momentul în care nepotul împlinește vârsta de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilităţi, la fel ca și stimulentul de reinserție.

„Considerăm că prezenta iniţiativă va contribui în primul rând la sporirea înclinaţiei de a lucra a persoanelor îndreptăţite la primirea indemnizaţiei de creştere a copilului (…). Mai mult, aplicând principiul îmbătrânirii active şi solidarităţii între generaţii, considerăm că prezenta iniţiativă va contribui şi la dezvoltarea unei societăţi inclusiv pentru toate vârstele, permiţând persoanelor în vârstă să îşi aducă contribuţia în familie la creşterea nepoţilor”, se arată în expunerea de motive care însoţeşte propunerea legislativă.

Pentru ca iniţiativa să devină aplicabilă trebuie să fie votată de Camera Deputaţilor şi să fie publicată în Monitorul Oficial.

A.C.

Sursă foto: psychologies.ro

Articolul precedentInformaţii utile: Se modifică programul de lucru cu publicul al Biroului de Evidență a Persoanelor
Articolul următorApel pentru găsirea unui tânăr
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.