Guvernul României a aprobat, în şedinţa de joi, 5 octombrie, alocarea de ajutoare de urgență pentru 8 de familii din Piatra Neamț, din blocul afectat de incendiul din 27 iulie. Pe baza anchetelor sociale s-a trimis către Ministerul Muncii și Justiţiei Sociale solicitarea de sprijin cu câte 5.000 de lei a famiilor care au apartamentele la ultimul etaj al imobilului.

După trimiterea dosarelor cu anchetele sociale am ținut legătura în permanență cu reprezentanții Guvernului și le-am solicitat să urgenteze alocarea acestor ajutoare. Mă bucur că au fost alocate sumele solicitate și mulțumesc Guvernului României pentru acest ajutor. Mă voi implica de fiecare dată pentru a-i sprijini pe oamenii aflați în situații dificile”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Tot în ședința de joi, Guvernul României a alocat  alocat ajutoare şi pentru 20 familii din Neamț, aflate în situații de necesitate cauzate de fenomene hidrometeorologice periculoase (precipitații abundente, furtună, vânt puternic, grindină) produse în luna iulie 2017, în sumă totală de 52.500 lei.

De altfel, Guvernul României a aprobat ajutoare de urgență în sumă totală de 518.800 de lei, pentru sprijinirea a 200 de familii şi persoane singure din întreaga ţară. (ZCH NEWS)

Articolul precedentColonelul Nițică a pierdut două trenuri în același timp
Articolul următorZiua națională a produselor agroalimentare românești
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.