Ajutoare pentru comunităţi marginalizate din Moldova, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiComunitățile marginalizate din Moldova (Vaslui-Iași) vor primi asistență tehnică pentru dezvoltarea unor proiecte integrate finanțate din fonduri europene și naționale, anunţă Guvernul României.

Măsurile sunt cuprinse într-un memorandum adoptat, miercuri, 28 septembrie, de Cabinetul Cioloş şi care mai vizează şi locuitorii din fostele zone miniere Valea Jiului şi Roșia Montană.

Pentru realizarea strategiei de dezvoltare integrată a zonelor pilot de intervenție, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului se va înființa și organiza o Unitate Guvernamentală de Asistență Tehnică (UGAT) cu rol de coordonare. UGAT va avea şi trei birouri locale, cu rol de punct unic de contact pentru beneficiarii din zonele de intervenție, localizate în Petroșani, Roșia Montană și Vaslui.

Măsurile de intervenţie vor viza:

  • sesiuni de cereri de finanțare dedicate cu buget;
  • introducerea unor punctaje suplimentare la nivelul criteriilor de evaluare, în cadrul apelurilor competitive, pentru cererile de finanțare ai căror beneficiari sunt localizați în zonele menționate sau pentru cererile de finanțare care promovează proiecte integrate în aceste zone
  • creşterea pragului maxim admis a ajutorului de stat pentru regiunile în interiorul cărora sunt localizate zonele respective;
  • introducerea de instrumente financiare inovative, în vederea dezvoltării de proiecte cu finanțare de la Uniunea Europeană.

Comunitățile marginalizate din județele Vaslui și Iași, nominalizate în Anexele Memorandumului, sunt cele indicate de Atlasul zonelor rurale marginalizate și Atlasul zonelor urbane marginalizate, care evidențiază că în aceste județe există cea mai mare concentrare la nivel național a comunităților marginalizate, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului României. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAbator sau depozit de fructe, rara avis la Neamț
Articolul următorSpitalul din Bicaz, uitat de aleșii de pe Valea Muntelui
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.