Deputații liberali au dat un vot final în favoarea unui proiect de lege prin care companiile din domeniul Horeca, turismului și organizării de evenimente, sau alte activități comerciale suspendate, vor primi un ajutor suplimentar de 500 de milioane de euro. În total, ajutoarele de stat alocate antreprenorilor care au suferit pierderi în timpul pandemiei ajung la 1,5 miliarde de euro, sub formă de ajutor de stat.

”La fel ca și Guvernul Ludovic Orban, actualul  Guvern liberal, condus de premierul Florin Cîțu, pune în prim plan sectorul privat și caută cele mai bune măsuri de sprijin pentru ca antreprenorii să beneficieze de ajutoare și scheme de sprijin pentru a depăși efectele pandemiei. Acest lucru înseamnă păstrarea locurilor de muncă, dezvoltare și creștere economică pentru România, iar rezultatele pozitive se văd și sunt confirmate de statistici economice independente, din Uniunea Europeană”, a precizat senatorul Eugen Țapu-Nazare, președintele interimar al PNL Neamț.

Aproape 80.000 de societăți vor beneficia de susținere financiară directă, care vine implicit în sprijinul angajaților și a relansării economice.

În perioada imediat următoare, Ministerul Economiei va face publice regulile tehnice pentru accesarea fondurilor și pentru depunerea aplicațiilor.

Biroul de presă al PNL Neamț

Articolul precedentDor de Piatra-Neamţ, de Festivalul de Artă Populară „Lada cu zestre”
Articolul următorPiatra-Neamț găzduiește turneul național Cupa Site Bau la tenis, în week-end
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.