0:00

“Ai bilet?” – Verificări de amploare ale poliției în transportul public de persoane, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMicrobuzele, autobuzele și alte mijloace de transport în comun care au circulat vineri, 13 ianuarie, pe anumite trasee din județul Neamț au avut o surpriză: au fost nevoiți să treacă prin verificările polițiștilor de la rutieră. Controlul inopinat a vizat în principal problemele de legalitate.

Au fost cerute documentele necesare pentru efectuarea unui astfel de tip de transport, au fost verificate respectarea traseului și a graficului de circulație, dacă șoferii respectă stațiile de pe aceste trasee. Controlul a vizat și problemele legate de capacitatea maximă admisă, numărul de locuri pe scaune din certificatul de clasificare și numărul maxim de locuri prevăzut  în certificatul de înmatriculare al autovehiculului. Bineînțeles, șoferii nu au scăpat nici de testarea cu etilotestul. O altă latură a controlului a vizat ITP-ul și, mai ales, depistarea celor care transportă ilegal persoane.

“Ai bilet?” – Verificări de amploare ale poliției în transportul public de persoane, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa primele ore ale dimineții, pe Drumul Național 2, în Horia, polițiștii au constatat că șoferul unui microbuz avea doi călători în plus față de ceea ce prevedea certificatul de înmatriculare, iar patru dintre călători nu aveau bilet, deși, cel mai probabil, achitaseră contravaloarea cursei șoferului. Polițiștii i-au dat o amendă usturătoare, de 9.000 de lei pentru toate neregulile constatate.

19 șoferi dintre cei 52 controlați  dintre ei s-au ales cu sancțiuni contravenționale.

Angela Croitoru

Articolul precedentVideo. Percheziții în Târgu-Neamț
Articolul următorȘtire actualizată. A intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.