Joi, 13 iunie, locuitorii din Agapia și toți cei care l-au cunoscut își vor lua rămas bun de la cel care a fost veteran de război, colonel în rezervă Vasile Ioniță, care a decedat luni. Anul acesta, pe 5 septembrie Vasile Ioniță ar fi împlinit 106 ani.

Născut la data de 5 septembrie 1913, Vasile Ioniță a fost cel mai în vârstă veteran de război din județ, iar administrația locală din Agapia i-a decernat titlul de cetățean de onoare în anul 2014.

Înmormântarea va avea loc joi, 13 iunie, la ora 10, când trupul neînsuflețit al vereranului de război va fi scos din casă cu onoruri militare.

Neculai Nastasă, fostul primar de Agapia, cel care i-a decernat titlul de cetățean de onoare lui Vasile Ioniță în 2014, ne-a declarat: „Cu durere vă spun că localitatea Agapia a pierdut o emblemă a comunității. Un bun gospodar și familist, care a crescut cinci copii. Un om modest și deștept. Un om cu care comuna noastră s-a mândrit tot timpul. A fost un exemplu pentru noi toți și-i vom cinsti memoria așa cum se cuvine. Din 2014 încoace, l-am sărbătorit mereu în cadrul manifestărilor dedicate zilei comunei. Dumnezeu să-l ierte! Tare mi-aș fi dorit să fiu prezent mâine la înmormântare, dar probleme administrative ale comunei mă obligă să fiu în altă parte, unde nu mi-am dorit și nici nu îmi doresc să fiu. E o chestiune administrativă importantă pentru comuna noastră și trebuie să fiu de față, pentru a o rezolva.”

C.T. STURZU