0:00

Administraţia locală din comuna Agapia pregăteşte programul de asfaltare din 2018. Conducerea primăriei a reuşit realizarea a numai puţin de 4 proiecte de mare importanţă pentru comunitate. Anul acesta, vor fi asfaltaţi aproximativ 12 kilometri de drumuri săteşti şi comunale, se vor începe lucrările pentru modernizarea căminului cultural de la Văratec şi pentru construirea unei grădiniţe în satul Agapia.

Agapia: Lucrări de asfaltare, modernizare cămin cultural şi grădiniţă nouă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLuni, 12 martie s-a dat ordinul de începere a lucrării şi s-a predat şi amplasamentul, iar marţi, 13 martie firma Conest s-a apucat efectiv de lucrări. Valoarea investiţiei este de 1 milion de euro, din care primăria va trebui să contribuie cu o sumă mică, în jur de 52.000 de euro. Lungimea drumurilor ce vor fi asfaltate este 5,277 de metri, însemnând un număr de 7 tronsoane de drumuri săteşti şi comunale, respectiv în toate cele 4 sate din comună: Agapia, Filioara, Văratec şi Săcăluşeşti. Primăria mai are un proiect aprobat prin PNDL 2, tot pe asfaltarea unor drumuri în lungime de 6,393 kilometri, lucrări ce vor fi efectuate tot de firma Conest. Practic, firma Conest are de asfaltat aproximativ 12 kilometri de drumuri în toata comuna Agapia. Urmează ca în următoarele zile să se dea ordinul de începere a lucrărilor şi pe acest proiect şi până în toamnă vor fi asfaltate şi aceste drumuri din cele 4 sate din comună.

Agapia: Lucrări de asfaltare, modernizare cămin cultural şi grădiniţă nouă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Printr-un proiect depus  la AFIR, în valoare de 300.000 de euro, căminul cultural de la Văratec va fi modernizat şi dotat. Proiectul este în faza de licitaţie şi urmează să se afle cine va fi constructorul. Oricum, în luna mai sau iunie, vor începe lucrările şi aici.

Agapia: Lucrări de asfaltare, modernizare cămin cultural şi grădiniţă nouă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO altă investiţie tot prin AFIR, în valoare de 500.000 de euro este construirea de la zero a unei grădiniţe la Agapia. Proiectul a fost aprobat, contractul de finantare a fost semnat  şi urmeaza avizarea documentatiei de licitatie. Pentru viitor administraţia locală din Agapia are mai multe proiecte pe care doreşte să le implementeze. Este vorba de introducerea gazului metan (există deja avizul de principiu emis de TRANSGAZ-RO în data de 08.02.2018), de extinderea canalizării în Agapia, dar şi realizarea reţelelor de apă şi canalizare în Filioara, Văratec şi Săcăluşeşti. De această ultimă investiţie se va ocupa Apa Serv, cu bani europeni, exact cum s-a procedat în comuna Vânători-Neamţ şi în oraşul Târgu-Neamţ. Valoarea investiţiei ajunge la 2,5 milioane de euro. (Ciprian Traian STURZU)

Articolul precedentCâți bani a pierdut deja Primăria Roman
Articolul următorRegionala de Drumuri Iași anunță lucrări în Neamț și Suceava
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.