Curtea de Apel Bacău a decis să mențină sentința primei instanțe, prin care Marius Crăciun (aflat deja în executarea altei condamnări) a primit 10 ani de închisoare, pentru constituirea unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală. În același dosar, Florin Irinel Varga a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, Cosmin Varga la 3 ani și 6 luni de închisoare, Cosmin Dragoș Bârlădeanu – 5 ani, Constantin Claudiu Nicula – 6 ani, Eduard Vasile Cristea – 7 ani, Neculai Stanciu – 3 ani, Mircea Andrieș – 6 ani, iar Nadina Simion – 2 ani și 6 luni.

Conform procurorilor DNA Bacău, care au făcut ancheta, ”Marius Crăciun a inițiat și constituit un grup infracțional împreună cu inculpații Varga Florin-Irinel, Cristea Eduard-Vasile și alte persoane, grup la care au aderat inculpații Varga Cosmin, Nicula Constantin Claudiu și Fichitiu Andrei Ștefan. Grupul a fost constituit în vederea obținerii unor importante sume de bani prin derularea unor ample operațiuni de comercializare de combustibili, prin intermediul societăților comerciale Romspeed Downstream SRL/Romest One Spedition SRL și Focus Petroil SRL. Concret, inculpatul Crăciun Marius, în calitate de administrator de fapt al societăților comerciale Romspeed Downstream SRL, Romest One Spedition SRL și Focus Petroil SRL, a înregistrat în contabilitatea acestor firme cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, operațiuni fictive sau a omis să evidențieze în actele contabile ori în alte documente legale operațiuni comerciale constând în restituirea unor sume de bani de către un furnizor din Bulgaria”.

Instanța a mai stabilit ca inculpații ”să plătească în solidar părții civile Ministerul Finanțelor Publice prin ANAF despăgubiri civile, precum și accesoriile fiscale datorate la data executării astfel: inculpații Crăciun Marius, Varga Florin Irinel, Andrieș Mircea, Simion Nadina și Barlădeanu Cosmin Dragoș, în solidar, suma de 3.223.981,43 lei și inculpații Crăciun Marius, Varga Florin Irinel, Andrieș Mircea, Varga Cosmin, Cristea Eduard Vasile, Stanciu Neculai și Nicula Constantin Claudiu, în solidar, suma de 1.296.899 lei”.

Marius Crăciun și Nadina Simion s-au prezentat singuri la poliție să fie arestați, în aprilie 2016, după ce-au fost condamnați definitiv într-un alt dosar. El a primit 3 ani şi jumătate de închisoare, iar ea un an și 3 luni, în vreme ce un cunoscut avocat din Bacău (Cristian Cojocaru) a fost condamnat la un an şi 5 luni de închisoare şi interdicţia de a mai profesa timp de 3 ani după eliberare. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCele 6 metode prin care hoţii vă “curăţă” buzunarele!
Articolul următorViceprimar nou la Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.