0:00

A adus bomba din pădure şi-a plecat în străinătate! Un vecin a chemat ISU!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat din comuna Hangu a adus, în urmă cu câteva luni, un proiectil descoperit în pădure şi, apoi, a plecat în străinătate.

Sâmbătă, 27 mai, la ora 12:51, un vecin a descoperit respectiva „bombă” şi a anunţat de urgenţă Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ, prin apel la 112.

„Echipa pirotehnică a unităţii, formată din trei subofiţeri, a ridicat un proiectil exploziv calibrul 75 mm., în vederea depozitării şi, ulterior a distrugerii în condiţii de siguranţă. Proiectilul a fost adus de câteva luni de proprietarul gospodăriei (în prezent aflat în străinătate) din pădure, în timp ce efectua lucrări de exploatare forestieră”, potrivit Buletinului Informativ al ISU Neamţ.

Militarii nu au cercetat zona, având în vedere faptul că nu au putut fi obţinute detalii despre locul exact în care a fost descoperit elementul de muniţie. Proiectilul fusese vândut la fier vechi, lucru observat de o altă persoană care a recomandat apelul la 112, pentru a evita unele evenimente nedorite.

Pentru a preveni eventuale evenimente nedorite, răniri sau chiar decese, ce ar putea fi produse de elementele de muniţie, ISU „Petrodava” Neamţ reaminteşte modul corect de comportare la descoperirea acestora:

  • Anunţaţi imediat evenimentul, prin apel la 112;
  • Nu atingeţi elementele de muniţie, declanşarea acestora poate duce la rănire sau chiar la deces;
  • Izolaţi zona şi nu permiteţi nimănui accesul în apropierea elementelor de muniţie, până la sosirea echipei pirotehnice, singura abilitată să execute misiuni de asanare a teritoriului, în condiţii de siguranţă. (M. CONSTANTINESCU)
Articolul precedentAccident mortal la Gherăeşti! Şoferul e acuzat că a părăsit locul faptei!
Articolul următorAdolescenta din Dulceşti a revenit acasă! Bărbatul cu care s-a plimbat ar putea avea necazuri!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.