pietricica turism

adrian nitaPentru că este discutat de prea mult timp și a reapărut acum în atenția întregii țări, cazul evacuării sediilor Antena 3 mi se pare că este greșit înțeles de oameni. Nu mi se pare normal să se facă un adevărat spectacol acum. Au avut mai bine de un an să-și rezolve problema, iar acum au sărit ca arși că nu se pot muta în câteva zile. Trustul PRO a reușit fără să se facă circ. Ce e și mai dureros pentru omul de rând este că, atât președintele, cât și primul ministru, au sărit în apărarea lor, iar noi ne așteptăm să avem instituții puternice, care să respecte și să aplice legea. Totodată, atunci când se iau măsuri, se pare că intervine cineva și dă totul peste cap, fără să-i lase să-și desfășoare, practic, activitatea.

Cum să ne mai așteptăm la o activitate normală din partea funcționarilor dacă, atunci când aplică legea, vine însuși președintele țării și ia apărarea unora care greșesc?! Să nu uităm că oamenii de rând nu beneficiază de același tratament preferențial, fiind supuși la tiruri de înștiințări și executări.

Dacă cei de rând trebuie să respecte legea pentru că așa sunt obligați, iar cei „șmecheri” nu sunt obligați pentru că îi apără președintele, domnul Dragnea vine și ne „pune pumnul în gură” cu legea defăimării, iar domnul Tăriceanu, care se plimbă prin județe și propovăduiește valorile statului de drept, ne vorbește despre o administrație normală, frumoasă, extraordinară, se opune arestării lui Gabriel Oprea.

Trăim într-un stat anormal, din punctul meu de vedere, unde fiecare face ce vrea, iar singurii care respectă legea suntem noi, „proștii”, oamenii de rând și fără putere ori sprijin de sus, care plătim taxe și impozite. Pe ceilalți nu îi interesează. Pe mine mă interesează și cred că mai putem face ceva pentru a schimba mersul lucrurilor, dar asta depinde tot de noi, de oamenii de rând, de plătitorii de taxe și impozite. Avem puterea de a schimba prin vot! Și trebuie să ținem cont de această putere.

 

Adrian Niță, președinte M10 Neamț