Adolescenți din Galați, accidentați pe Ceahlău!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSalvamontișii nemțeni au informat, printr-un comunicat de presă, că, sâmbătă, 28 mai, a fost nevoie de două intervenții, care au durat aproximativ 3 ore, pentru a acorda primul ajutor în cazul a doi adolescenți din Galați.

Conform comunicatului, primul apel prin 112 a fost primit la ora 18:40 și era solicitat ajutorul salvatorilor montani pentru o tânără de 17 ani, care s-a accidentat la picior în zona cascadei Duruitoarea. „Echipa de intervenție s-a deplasat în zonă, unde a găsit-o pe D.A., de 17ani, din Galați. Aceasta, din cauza echipamentului neadecvat, a suferit o cădere, în urma căreia a rezultat un traumatism de gleznă și genunchi a membrului inferior drept”, se precizează în comunicat. Tânăra a fost transportată la autospeciala SMURD pentru a fi dusă la spital.

„În momentul în care autospeciala SMURD părăsea Baza Salvamont a trebuit oprită, deoarece, pe același traseu, dar în zona Poiana Viezuri, din același grup de la Galați a mai venit, tot prin 112, o nouă solicitare. Echipa de intervenție a urcat din nou pe munte și a urmat aceeași procedură și pentru V.N., de 16 ani, care suferise un traumatism de membru inferior aproape identic și tot datorat încălțămintei neadecvate. În jurul orei 21:30, autospeciala SMURD părăsea Durăul cu ambele cazuri, care au fost rezolvate în aproximativ 3 ore. Accidentele de acest tip sunt frecvente în anii ploioși, când rădăcinile arborilor devin extrem de alunecoase. Astfel, trebuie evitat pe cât posibil călcarea pe aceste rădăcini, cât și o echipare corespunzătoare”, se mai menţionează în comunicatul citat. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentElevii de-a IV-a încep Evaluarea Naţională
Articolul următorACTUALIZARE Alarma cu bombă de la Tribunalul Iaşi a fost falsă! E căutată persoana care a sunat la 112!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.