Administratorii Kama Chemicals – ridicați și duși la închisoare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCătălina Gabriela (41 de ani) și Marius Florin Cozma (43 de ani), administratorii SC Kama Chemicals SRL Roman, au fost ridicați de polițiști, în ziua de 14 decembrie, și escortați la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepselor la care au fost condamnați. Femeia a primit o pedeapsă de 3 ani și 2 luni de închisoare, iar bărbatul de 3 ani și 10 luni, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

În fapt, în perioada 5 august 2013 –  30 septembrie 2016, cei în cauză, în calitate de administratori ai unei societăți, nu au înregistrat în evidenţa contabilă veniturile rezultate din operaţiunile comerciale desfăşurate cu 12 persoane juridice şi fizice, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Conform sentinței definitive, cei doi au fost obligați să plătească Ministerului Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală suma de 705.116 lei – despăgubiri civile, ”actualizată la data plăţii efective prin calcularea accesoriilor fiscale prevăzute de Codul de procedură fiscală”. Instanța a mai decis să mențină măsura sechestrului asigurator ”asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor instituit prin ordonanţa nr. 95/P/2017 din 15.04.2019 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ (f. 102 vol. 4 d.u.p.) până la concurenţa sumei de 705.116 lei, inclusiv asupra unui apartament situat în mun. Roman, aparţinând inculpaţilor, extinzând efectele acestei ordonanţe şi asupra sumei datorată cu titlu de accesorii fiscale”.

C.M.

Articolul precedentFemeie dată dispărută de soț
Articolul următorOrdinea de zi pentru ședința de Consiliu Local Piatra Neamț din 21 decembrie

1 COMENTARIU

Comments are closed.