0:00

Administratorii cluburilor Jazz Cafe și Chaplin’s au mai primit o lună de arest, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii DIICOT, care instrumentează dosarul de trafic și consum de droguri în cluburile Chaplin’s și Jazz Cafe din Piatra-Neamț, au solicitat instanței prelungirea măsurii arestului preventiv cu încă 30 de zile, pentru cei 8 dealeri și cei doi administratori ai localurilor în care se organizau petreceri ”interesante”.

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Î.C.C.J. – D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Neamț, având ca obiect prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Bumberică Paul-Orlando, Enea Claudiu-Constantin, Pavel Mihai, Gabăr Ştefan, Motoi Ciprian, Stan Ioan, Chiuariu Alin-Alexandru, Rusu Florin-Nicolae, Dobrea Cristian Valentin şi Cuejdianu Constantin, respingând ca nefondate cererile inculpaţilor de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu o măsură preventivă mai blândă. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 19.05.2021 şi până la data de 17.06.2021, inclusiv, faţă de inculpaţii: Bumberică Paul-Orlando, Enea Claudiu-Constantin, Pavel Mihai, Gabăr Ştefan, Motoi Ciprian, Stan Ioan, Chiuariu Alin-Alexandru şi Rusu Florin-Nicolae, toţi cercetaţi în dosarul penal nr. 14 D/P/2021, al D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată, prev. de art. 2 alin. 2 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal şi deţinere fără drept de droguri de mare risc, prev. şi ped. de art. 4 alin. 2 din Legea 143/2000, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal şi a inculpaţilor Dobrea Cristian Valentin şi Cuejdianu Constantin, ambii cercetaţi în dosarul penal nr. 14 D/P/2021, al D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată, prev. de art. 2 alin. 2 din Legea 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Cod penal, deţinere fără drept de droguri de mare risc, prev. şi ped. de şi art. 4 alin. 2 din Legea 143/2000 şi punere la dispoziţie a unui imobil pentru consum ilicit de droguri în formă continuată, prev. şi ped. de art. 5 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal”, a stabilit Tribunalul Neamț.

Măsura dispusă de instanță a fost contestată de inculpați, ultimul cuvânt urmând să-l aibă Curtea de Apel Bacău. Dacă instanța din județul vecin va aprecia că lăsarea în libertate sau arestarea la domiciliu nu reprezintă un risc pentru anchetă, cei 10 indivizi cu preocupări în zona drogurilor ar putea ieși de după gratii pe 18 mai. Având în vedere faptele de care sunt acuzați și amploarea fenomenului (la petrecerile de week-end din cele două cluburi participau zeci de tineri) este puțin probabil ca judecătorii să-i lase în libertate.

C.M.

Articolul precedentOrașul Bicaz a mai rămas în zona roșie. Rata infectării în fiecare localitate din Neamț
Articolul următorAmenințat cu arma pe stradă