Adepţii lui Bachus la volan, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCu toate că Poliția Neamț a anunțat că va desfășura acțiuni speciale pentru depistarea neregulilor din trafic, în week-endul trecut când s-a sărbătorit Adormirea Maicii Domnului, unii șoferi tot nu au ținut seama de avertismente.

Duminică, 15 august, o tânără de 24 ani, din Piatra Neamţ, care conducea un autoturism pe direcţia Bicaz-Piatra Neamţ, a fost depistată de poliţiştii pietreni, în flagrant, beată la volan.

Aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ea a fost condusă la spital, unde i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Cu o zi înainte, polițiștii Secţiei Rurale Ion Creangă au găsit în trafic un bărbat de 36 de ani, din Icușești, în timp ce conducea un moped în localitatea natală având o concentrație de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Verificările efectuate de polițiști au scos la iveală şi faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru scuter.

Acum are dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

Un caz similar în Răuceşti, tot sâmbătă, 14 august. Un bărbat de 40 de ani, din localitate conducea un autoturism având, la o primă testare, o concentrație de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

O altă acțiune a Poliției desfășurată sâmbătă, 14 august, cadrul planului ROADPOL-SPEED, pentru depistarea şoferilor care depăşesc limita legală de viteză a rezultat în 43 de permise suspendate pentru depășirea vitezei legale. Aparatele radar au fost dispuse în cascadă în zonele în care se înregistrează cele mai multe accidente din cauza vitezei. Poliţiştii au aplicat 136 de sancțiuni contravenționale, 108 dintre acestea pentru nerespecatrea regimului legal de viteză.

Angela Croitoru

Articolul precedentUn şofer beat şi-a băgat prietenul în spital
Articolul următorPrelungire a arestului preventiv pentru liderii grupării Săbiuţă – Mantu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.