reclama autocenter

ioan purcel

* viceprimarul Ion Purcel acuză doi consilieri locali că au semnat în locul altor trei membri ai legislativului comunal pentru schimbarea sa din funcţie

* tot el spune că secretarul primăriei se face vinovat de complicitate

Spectrul politic din comuna Girov este, din nou, inflamat. Cel mai recent episod are în distribuţie personaje deja consacrate (primarul, viceprimarul, secretarul, consilierii), dar îl introduce în desfăşurător şi pe prefectul de Neamţ. După depunerea unui proiect de hotărâre – inițiatori consilierii locali Sarion, Enache, Avasiloaiei, Guriuc și Lungu – la secretarul Adriana Roca, cu scopul schimbării din funcţie a viceprimarului Ion Purcel, acesta din urmă a lansat acuzaţii de fals şi uz de fals. Iată ce declară actualul vice: „Pe consilierii Sarion Florinel și Avasiloaiei Ciprian îi acuz de fals și uz de fals în acte publice, în condițiile în care au semnat în locul a trei consilieri locali, în momentul redactării proiectului de hotărâre privind organizarea ilegală a unei ședințe extraordinare a Consiliului Local pe data de 14 august 2013, în care urmam să fiu revocat din funcție. Domnul Vasile Enache mi-a declarat, prin telefon, că nu a semnat nimic, apoi Lungu Ștefan nu a semnat nici el a doua variantă de proiect, fiind plecat la Iași, la fiica sa. Semnătura lui Vasile Guriuc nu este cea reală. Singurele semnături reale sunt ale consilierilor Avasiloaiei Ciprian și Sarion Florinel”.

Același viceprimar a mai adăugat: „Acuz pe secretarul comunei Girov, Roca Adriana, în calitate de complice la falsurile legate de proiectul inițiat de cei doi consilieri locali, Sarion Florinel și Avasiloaiei Ciprian, și voi face plângere la Parchet. Fără susținerea ei, cei doi nu făceau un pas. Doamna secretar Roca Adriana mi-a declarat telefonic cum că domnul prefect Lazăr George a amenințat-o că o dă afară, dacă nu dă drumul la proiect”.

„Nu am vorbit cu dna. secretară despre acest subiect”

În fața acestei situații deosebit de grave, în care prefectul este acuzat că a făcut presiuni asupra secretarului comunei Girov, reprezentantul guvernului în teritoriu a precizat clar: „Nu am vorbit cu dna. secretară despre acest subiect. Am cunoscut-o acum 4 luni, în biroul primarului, când s-a pus problema alimentării cu apă a satelor Turturești și Gura Văii. În rest, nu știu să fi stat de vorbă cu această doamnă secretar. Totuși, consilierii Sarion și Avasiloaiei au fost la prefectură, să se plângă cum că primarul Vasile Olaru și secretarul Roca Adriana nu vor să introducă pe ordinea de zi un proiect de hotărâre în prima ședință a Consiliului Local. Le-am spus că sunt două probleme diferite și că atunci când va fi ședința ordinară să introducă și proiectul lor pe ordinea de zi, dacă îndeplinește condițiile legale. Dacă nu, să nu fie introdus pe ordinea de zi. Dacă este legal și nu a fost introdus pe ordinea de zi, să vină la prefectură. Totuși, mă mir că numele meu este folosit în convorbiri de acest gen”.

Misterul aşa-ziselor presiuni ale prefectului a fost desluşit mai târziu, când s-a aflat că personajul care a pledat pentru o nouă şedinţă şi se agită aruncând nume de personaje care l-ar sprijini în demersurile sale este Florinel Sarion.

În aceste condiţii, suntem curioși să aflăm dacă ședința extraordinară programată pentru data de 14 august va avea loc. (A.S.)

girov august 02

girov august 03

Articolul precedentLa spital din cauza distanței necorespunzătoare
Articolul următorStrada Mărășești va fi asfaltată